Live

TDI Presents Noa Lee, Eva Serena en Ivy Falls in Cinetol op 27 maart


22 december 2020

Het is alweer een tijdje geleden dat we een The Daily Indie Presents-show aan hebben gekondigd en er juist vandaag eentje aankondigen, voelt eigenlijk beter dan ooit. Op 27 maart gaan we gewoon weer genieten van livemuziek in Cinetol en wel met Noa Lee, Eva Serena en Ivy Falls.

Mogelijk allemaal nieuwe namen voor de nietsvermoedende lezer, maar hé: daarom bestaat The Daily Indie, om je daaraan voor te stellen. De show in Cinetol, die in samenwerking met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond wordt georganiseerd, beginnen we met Noa Lee. Een Belgisch muziektrio dat zich in grijsblauwe schaduwen begeeft waar dromerige en experimentele muziek borrelt. De band heeft een paar singles uitgebracht en komt langzaam steeds verder ons land in. Hieronder hoor je waarom.

Eva Serena dan, die dit jaar geselecteerd werd voor Popronde, tot 3voor12-Talent werd verkozen en over zichzelf zegt dat ze ‘sophisticated indiepop’ maakt die bestaat uit hifi-synthklanken met een western gitaargeluid. Dat is nogal wat, maar hé: geef haar eens ongelijk, want het klinkt allemaal als een klok wat ze doet. Luister bijvoorbeeld eens naar de eerste single Somebody Human en laat je meeslepen naar de kosmische wereld van Eva Serena.

En dan is er nog meer, want op eind maart mag Ivy Falls ook nog eens aantreden in Cinetol. Zo is er nog meer Vlaams plezier met deze Fien Deman die al een paar jaartjes serieus bezig is. Deze ‘delicate indiepop-band’ uit Gent maakt zijdezachte en flinterdunne muziek, die je zomaar naar binnen zuigt en volledig in de ban van Deman brengt. Ze doet dat met een heel sterrenteam achter zich, zo zitten in haar studioteam onder meer Daan Schepers van Warhola en Bazart, Pieterjan Coppejans van Eefje de Visser, Jasper Maekelberg die de laatste plaat van Balthazar produceerde en de man achter Faces on TV is, daarnaast nog Sebastiaan Van den Brande van Amatorski én Dijf Sanders. Hallo, hé!