Live

TDI Presents: een avondje bandietenrock met Ballarat Bandit & Yip Roc in ACU op 29 november


4 november 2019

Ballarat Bandit & Yip Roc
29 november, ACU Utrecht

Aan het einde van deze maand gaan we nog even flink de beuk erin gooien in Utrecht met Ballarat Bandit. Rondom de release van de nieuwe single Oh Boy trekt de band op 29 november naar ACU om er samen met Yip Roc er een vuig release-feestje van te maken.

Ben je lid van The Daily Indie? Dat is goed nieuws, want dan kun je op de lijst worden gezet bij deze show in Utrecht!

Twee bands die we beide goed kennen, zo schreven wij over Popronde-sensatie Yip Roc vorig jaar nog over de single Terry: ‘Benieuwd hoe het klinkt als Arctic Monkeys, FIDLAR en The Doors een liefdesbaby zouden krijgen (met zelfs nog een vleugje van Jimi)? Dan heb je Yip Roc te pakken.’ De band heeft ondertussen een debuutalbum opgenomen dat in het voorjaar van 2020 verschijnt, dus we kunnen vast wat nieuw materiaal verwachten van de band.

En wat te denken van de feestbeesten van de avond: Ballarat Bandit? De band waarvan we zelfs de allereerste single Gimme Money deelden met de wereld. ‘De geen-speld-tussen-te-krijgen-strakke-drumbeats hebben een eigenzinnige backbeat die langzaam je lichaam overneemt, terwijl de schurkende basloopjes zich als een slang om je heen wikkelen.’ De gemoederen van de psychotische boef waar de band naar genoemd is, lijken op een of andere manier daadwerkelijk in het DNA van de band te zijn gedruppeld. Met deze show kondigt Ballarat Bandit overigens ook de komst van een nieuwe drummer aan, kortom: dat wordt een klapper, lieve mensen!

Release-party x 29 november x ACU
Op 29 november presenteren we de twee bands in ACU, het Utrechtse podium waar dit soort vieze shows perfect tot zijn recht komen. Wil jij nou naar de show toe? Word dan lid van The Daily Indie voor een tientje per jaar, dan steun je niet alleen ons platform, maar kun je ook nog eens naar toffe shows.