Live

Cass McCombs komt naar Utrecht met zijn nieuwe album en wij kunnen je naar de show sturen (15 november)


29 oktober 2019

Cass McCombs
Vrijdag 15 november

Cass McCombs heeft zichzelf een aantal jaren in een slow-motion supernova gelegd voor een tinkelend nieuw album: Tip Of The Sphere. Op 15 november komt hij in Utrecht om zijn ongrijpbare americana te spelen en wij kunnen je daarnaartoe sturen!

Je vindt de ticketactie voor de show van Cass McCombs in TivoliVredenburg onderaan dit artikel!

Vanaf het album Mangy Love uit 2016 is er een behoorlijk groot publiek aangehaakt (*bum-bum-bum*) bij de cult-following die McCombs door de jaren heeft opgebouwd rondom de wereld. Een figuur die regelmatig enigmatisch wordt genoemd wegens zijn schaarse interviews en de wereldlijke en kritische verwijzingen die je uit zijn gelaagde teksten moet halen.

Voor zijn negende album stonden recensenten in de rij om zijn nieuwe liedjes te duiden en het sterren te laten regen op The Tip Of The Sphere. Een album met meer klassieke rock-invloeden die neigen naar Lou Reed, Bob Dylan, Neil Young en wat jongere goden als The War On Drugs en Damien Jurado. Check hieronder bijvoorbeeld eens de denderende single Sleeping Volcoanoes.

Troubadour
McCombs klinkt altijd als een verloren ziel op een veel te grote planeet, die rondzwerft en door de jaren heen zich in allerlei ambachten stortte om te overleven. Ondertussen met zijn licht-psychedelische country al meanderend zijn weg probeert te vinden in deze chaotische wereld waarop we met zijn allen vastzitten. Met Sam Evian achter de knoppen heeft hij zijn creativiteit een duw in een andere richting weten te geven op Tip Of The Sphere.

Een troubadours-album dat met elke luisterbeurt nieuwe inzichten laat horen als je een uur lang door de landschappen van McCombs wandelt. De muzikale genres zijn nog doorzichtiger dan ze al waren en invloeden van Grateful Dead kunnen net zo makkelijk om de hoek komen kijken als lome New Yorkse viezige rock-‘n-roll en haast ideeën die van een Dire Straits-album zijn afgedropen.

Of samenvattend door PopMatters: ‘Regardless of his approach and whether or not he intends to share much of it with the public, it’s one that works for him and his fans. Nine records and counting, McCombs is as magnetic and unmistakable as ever.

Winnen?
Wil jij nou met je beste vriend of vriendin naar Cass McCombs op 15 november in TivoliVredenburg? Dan willen we weleens van jou horen waarom je hem graag in levenden lijve zijn liedjes zou zien willen spelen. Mail dat vóór 13 november naar ricardo@thedailyindie.nl en ga kopje-onder in de grijstintige wereld van McCombs.


WEBSITE TIVOLIVREDENBURG | FACEBOOK-EVENT | WORD LID