New Music

Sweet Trip maakt zijn langverwachte comeback met Walkers Beware! We Drive Into The Sun


27 januari 2021

De gigantische stroom nieuwe muziek die vrijwel constant de wereld ingeschoten wordt, heeft ook zijn nadelen. Tussen alle nieuw ontdekte parels valt helaas een hoop muziek tussen wal en schip om in de obscuriteit te belanden. Gelukkig schiet zo nu en dan het internet te hulp door bepaalde artiesten uit het water te takelen en ze toch het podium te geven dat ze verdienen.

Neem Sweet Trip, bestaande uit Roberto Burgos en Valerie Cooper. De albums Velocity : Design : Comfort en You Will Never Know Why, uitgebracht in respectievelijk 2003 en 2009, hadden niet bepaald een grote impact op het muzieklandschap. De interessante mix van glitch en shoegaze van de eerste plaat en de gestroomlijnde indiepopsongs van album nummer twee, dreigden ondergesneeuwd te raken door de altijd maar door razende lawine van nieuwe muziek. Ware het niet dat de wereld gelukkig mensen rijk is die plezier beleven aan het ontdekken van het onontdekte. Zo gebeurde het dat in het afgelopen decennium, nadat het duo zonder veel bombarie zijn aftocht aankondigde, een steeds groter wordende groep online muziekfanaten de muziek van het duo ontdekte. Het leverde de band een cultstatus op.

Nieuwe kriebels
Inmiddels is het twaalf jaar geleden sinds het laatste werk van de band verscheen, maar gelukkig begon het weer te kriebelen bij Burgos en Cooper en besloten ze nieuwe liedjes te schrijven. En niet zonder resultaat. Zo staat ergens deze lente het album A Tiny House, in Secret Speeches, Polar Equals gepland. De eerste singles, Walkers Beware! We Drive Into the Sun en Stab-Slow, zijn nu uit. Ze klinken, zoals misschien wel verwacht kon worden, als een dromerige mix tussen de geluiden van de voorgaande twee albums. Sweet Trip heeft de ‘hype’ mee, dus laat het album maar komen!


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Banner-Magazine-25-660x246.png