New Music

Stap op de wolk van JWestern met debuutsingle Call You Right Now


29 augustus 2020

Vandaag stellen we je voor aan een muzikant waarvan je na één nummer zijn hele discografie hebt beluisterd: JWestern. En dat is ook weleens lekker! Deze jonge artiest bracht deze maand zijn debuutsingle Call You Right Now uit, een jazzy zomerbriesje dat voelt als een versgewassen dekbed.

Als een aangenaam boeket van geuren draag je deze song van John Gooding de rest van de dag bij je. Een liedje waarin is te horen dat hij in zijn vrije tijd veel luistert naar artiesten als Oscar Jerome, Arlo Parks, Yellow Days en Kamaal Williams. Het werk van deze nieuwkomer uit West Yorkshire verschijnt bij Heist or Hit, waardoor je eigenlijk al weet dat het goed zit. Het label dat onder meer de muziek uitbrengt van Nature TV, Orpine, Tungz, Pizzagirl en Brad Stank.

Op de single Call You Right Now legt JWestern je rustig neer op een wolkje van zoete gitaarakkoorden, om niet te lang daarna een verse beat erin te gooien met dwarrelende gitaarloopjes die glinsterend om de zang van Gooding dartelen. Een ingenieus in elkaar gezet liedje dat schreeuwt om lekker weer en een hagelwitte was die in een schitterend groene tuin aan de lijn hangt. Zachtjes heen en weer waaiend, een zoete geur verspreidend die verdwijnt in een glooiende horizon.