New Music

De middeleeuwse indie van Loma op Half Silences verdwijnt langzaam in het donker


31 augustus 2020

Als er een release is waar je naar uit zou moeten kijken, zonder het mogelijk te weten, dan is het die van Loma. De band die 23 oktober met Don’t Shy Away zijn nieuwe album via Sub Pop uitbrengt. Daarop vinden we onder meer deze middeleeuwse indie.

Klinkend alsof het in een kerker is ontstaan; koude stenen, zwartgeblakerde gezichten, ratelende kettingen, kille echo’s en gefluister tussen het hooi. Het is de nieuwe single van Loma, een schitterende band die samensmolt na een tour van Cross Record en Shearwater en waar we eerder al eens een feature over schreven. Op de single Half Silences geeft de band een doorkijkje in een andere en mystieke wereld, met stemmen uit een ander tijdperk die verdwijnen in het donker. Het hypnotiserende mini-koor geeft het nummer iets spookachtigs, enkel voortgedreven door een lichte shuffle en donkergrijze gitaarakkoorden onder de glimmende woorden: ‘I generate life, generate feeling. I generate light, generate heat, generate feeling.’

Op 23 oktober verschijnt de band zijn nieuwe album via Sub Pop, waarop onder meer Brian Eno nog een nummer geproduceerd heeft.