New Music

TDI Radar: Arlo Parks was nooit de coolste van de klas, maar ondertussen wel de coolste producer uit Londen


15 januari 2020

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Arlo Parks. Dit jonge buitenbeentje uit London trekt kracht uit haar eigenzinnigheid, en uit dat volledig in haar muziek.

Wie is Arlo Parks?
Arlo Parks kwam er op haar zeventiende al achter dat ze er totaal niet bij hoorde. Ze is een jonge zwarte Londense met een passie voor muziek. Hoewel dat klinkt alsof ze de ster van de klas moest zijn, was ze daarnaast ook naar eigen zeggen: ‘vreselijk uncool‘. Ze is een tomboy, kan niet dansen, luistert naar emo-muziek en had ook nog eens een crush op een meisje in haar klas. Precies alle dingen die je leven op de middelbare school makkelijk en cool maken.

NOT! Ze besloot de zoektocht naar coolheid op te geven en stortte zich volledig op het ontwikkelen van haar eigen identiteit. Ze schoor haar haar eraf en begon met het schrijven en produceren van muziek. Arlo gaat van relaxte hiphop naar langzame indie en is soms zelfs een tikkeltje psychedelisch. Ze is nu pas negentien en heeft al een heleboel fijne en scherp geproduceerde nummers uit. Hiermee bewijst ze dat je niet hoeft mee te doen met de massa om cool te zijn. Ik ben zeker geen autoriteit op dit gebied, maar als ze ondertussen niet de coolste meid in de klas is, dan weet ik het ook niet meer.

Voor fans van:
The Internet, King Krule, Tyler, the Creator en alle andere hippe artiesten die zich in pasteltinten kleden en verdrietige, genre-overstijgende liedjes maken.

Fun Fact:
Je zou het niet denken als je kijkt naar haar zachte esthetiek, maar Arlo Parks houdt heel erg van horror. Haar cinematische manier van schrijven is geïnspireerd door haar liefde voor, je voelt ‘m al aan komen: films.

Voor je playlist:
De pijn van het bestaan wordt zelden zo mooi verpakt als Arlo Parks dat doet met haar nieuwste tune Sophie. Met haar meest lieflijke stem, begeleid door een zachte, bijna vrolijke beat, zingt ze over haar diepste onzekerheden. Haar angsten, hoe ze vindt dat haar kunst stom is, en dat het moeilijk is om zelfs met haar eigen vrienden hierover te praten. En de video voor dit mooie nummertje? Pijnlijk cool.

Voor je agenda:
Vanavond speelt Arlo Parks in Groningen tijdens Eurosonic. Vanaf 24 februari begint deze jongedame met een tour door Europa. Ze begint in Duitsland, komt de 26e langs de Botanique in Brussel, de 27ste in Bitterzoet en staat in april op Motel Mozaique in Rotterdam.