TDI Tipt

Spelen voor de GRAP gaat tijdens de ‘Vuurwerk-editie’ met WIES, Love Couple en Steve French knallend het jaar uit (20 december)


11 december 2018

Spelen voor de GRAP
Donderdag 20 december

We gaan richting de laatste shows van het jaar en wij zijn er nog eens goed voor gaan zitten om een goede avond barstensvol nieuw talent te tippen. Zo spelen op 20 december Love Couple, Wies en Steve French in Sugar Factory tijdens de laatste 2018-editie van Spelen voor de GRAP.

Het zijn drie bands die we al een tijdje op onze radar hebben, onder meer door GRAP AmsterdamIndie in Town en Sugar Factory die deze bands al langere tijd onder hun vleugels hebben genomen. Nu gaan de bands onder meer laten zien wat ze het afgelopen jaar allemaal hebben geleerd, waar ze mee bezig zijn en waarom dit drie acts zijn die je in de gaten moet houden volgend jaar.

Tijdens deze Vuurwerk-editie van Spelen voor de GRAP krijg je niet alleen nieuwe en opwindende acts te zien, er is ook nog een dj-set van de masterminds achter de populaire Sugar Factory-bandavond Indie In Town. Voor nu zoomen we in op de acts die 20 december spelen, om ze alvast wat beter aan je voor te stellen.

LOVE COUPLE
Love Couple hebben we sinds november 2017 in de smiezen, toen we de allereerste videoclip Chinatown van de band in première lieten gaan. Toen schreven we over de nog onbekende band: ‘Na het drukken op play, worden we direct in een zoete mix van hedendaagse elektronica, pop en rock gezogen. In de video zien we verkleurde zandvlaktes die doen denken aan een soort psychedelisch Teletubbie-land. De muziek is dik, strak en tot de randjes ingekleurd.’

Inmiddels is de band alweer een stuk verder, deed het mee aan de laatste Popronde waarbij de band zelfs nog op het eindfeest in de Melkweg mocht spelen, is 3voor12 er goed over te spreken, speelt de band binnenkort als support van EUT en lijkt de band helemaal klaar te zijn voor het volgende avontuur. Op 20 december laat het trio nog eens zien wat ze allemaal in huis hebben. 


WIES
Veel ‘heter van de pers’ vind je ze niet snel, want de band die anderhalve week geleden nog keihard van zich heeft laten horen, is WIES. Dit drietal won namelijk de Amsterdamse Popprijs van dit jaar, in een zinderende finale in de Melkweg gingen de elektropoppers er met de eerste prijs vandoor. 

Ondanks dat WIES een verse band is, heeft het wel al de nodige ervaring in de gelederen. Zo zien we Jasper Meurs, eerder bekend van Radio Eliza en ook Tobias Kolk, die in een van de Popronde-sensaties van dit jaar speelt: Yip Roc. Maar het gezicht van de band is zonder meer Jeanne Rouwendaal, die je misschien wel kent van haar soloproject Jeanne. Nieuwsgierig waarom de band zich de beste van Amsterdam mag noemen? Check hieronder een voorproefje.Steve French
Of deze Amsterdammers dan: Steve French, de band waarvan we zelfs al drie(!) keer een première hebben gedaan. En we kunnen je vertellen: dat doen we niet voor niets. Zo ging bij ons een knetterende livesessie in première waar je direct een goed gevoel van de band zijn energie krijgt. Mocht je nog een referentie zoeken: het drietal maakt muziek die je als eventuele liefhebber van bands als Car Seat Headrest ontzettend kunt waarderen. 

Later primeurden we nog eens de EP Colinton van de band, waarover we schreven: ‘Alsof een gedeelte van The Strokes na een festivalgig per ongeluk in het bandbusje van (Sandy) Alex G is gestapt’. Een nieuwere afslag van de band hoorden we op zijn single Eucalyptus Heat die deze zomer via ons verscheen. Het was een voorbode voor de band zijn Popronde-deelname dit jaar en een voorproefje van het werk dat de band met zijn twee nieuwe bandleden Willem Smit en Abel Tuinstra heeft gemaakt. Voor de nieuwsgierigen onder ons: check de video hieronder! WEBSITE SUGAR FACTORY | FACEBOOK-EVENT | TICKETS