New Music

Spelen met de afhankelijke Tamagotchi van Cloud Nothings op Nothing Without You


15 februari 2021

De pandemie heeft van Cloud Nothings een productieve band gemaakt. De band uit Ohio brengt bijna jaarlijks een plaat uit, maar naast dat er al een plaat af op de plank lag, kwamen de heren tijdens de lockdown alsnog met nieuw werk.

The Black Hole Understands (2020) brachten zij zelf uit als corona-project. Nu het einde van dit wereldwijde gedoe langzaamaan in zicht komt, is het wel tijd voor die plaat die de band al had liggen: The Shadow I Remember verschijnt op 26 februari. De single Nothing Without You is het derde wapenfeit dat is verschenen, inclusief een fascinerende Tamagotchi, waarover later meer.

Ruig en roerig
Cloud Nothings is zo’n band die vaak zijn stijl wat aanpast. Dan zijn het weer wat liefdevollere lofi-liedjes, dan klinkt het weer ruig en roerig. De band werkt nu opnieuw samen met producer Steve Albini, die mee heeft geholpen aan de succesvolle plaat Attack on Memory (2012). De noise die hij op die plaat heeft gebracht, komt terug op Nothing Without You. Het regent contrasten op de track. De melodie en gitaren worden verzacht door een vrouwenstem op de achtergrond, waar leadzanger Dylan Baldi met ruige stem achteraan zingt.

Op Nothing Without You bezingt Baldi het gevoel van afhankelijkheid van iets of iemand en hoe lastig het kan zijn als je datgene mist. ‘Yeah, my heart can talk and beat for you / There’s nothing without you.’ Om te benadrukken hoe fijn en vreselijk afhankelijkheid kan zijn, heeft game-ontwikkelaar Jesse Jacobs een videogame bij het nummer gemaakt: de Cloud Nothings-versie van de Tamagotchi! Volgens Baldi een van de meest afhankelijke figuren ooit. Hoe toepasselijk!

The Shadow I Remember verschijnt op 26 februari op Carpark Records.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Banner-Magazine-25-660x246.png