TDI Tipt

Rock-‘n-roll en hamburgers met Death Valley Girls in Patronaat op 22 februari


7 februari 2019

The Daily Indie Presents
Death Valley Girls
Vrijdag 22 februari

De tekst voor je nummers schrijven net voor je de studio in trekt, dat is wat we bedoelen met een rock-‘n-roll-lifestyle, toch? Geen probleem voor Death Valley Girls. De Amerikaanse garagerockers staan binnenkort in Patronaat, maar in de tussentijd lees je hier alvast veel meer over de band. Want wat is nou precies de link tussen Iggy Pop en Death Valley Girls?

Lid van The Daily Indie? Dan maak je goede kans op vrijkaartjes voor deze show!

We moeten even terug de tijd in, maar het was Iggy Pop die Death Valley Girls in 2017 ‘a gift to the world’ noemde in zijn programma op BBC Radio 6. Regisseur Kansas Bowling kwam achteraf met het idee om een videoclip te maken waarin Iggy Pop de rol van Andy Warhol op zich nam in het iconische filmpje van de kunstenaar die een hamburger eet. En zo geschiedde…

Whopper?
In de videoclip van Disaster (Is What We’re After) – afkomstig van de band zijn album Darkness Rains – zien we The Godfather of Punk rustig een hamburger verorberen. In de film 66 Scenes of America van Jørgen Leth doet Warhol er ruim vier minuten over een befaamde Whopper-hamburger, die hij overigens niet eens volledig op eet. Verkoos Warhol dan toch de McDonalds-burger boven die van Burger King zoals altijd wordt beweerd? Afgelopen weekend ging het er weer over, toen Burger King een fragment van de video gebruikte tijdens de Super Bowl-finale.

De burger is een soort gemene deler waarbij de sociale klasse van de consument niet uitmaakt. Daarmee kunnen we een parallel trekken naar muziek, want ook daar maakt je plek op de onzichtbare, maar onbewust zeer aanwezige, sociale ladder niet uit.

Of er verder een link is tussen het iconische filmpje van Andy Warhol en de single van Death Valley Girls betwijfelen we. Anderzijds is het al een behoorlijk statement om een legende als Iggy Pop in je videoclip te hebben. Met een hamburger en een fles Heinz-ketchup.

Lilith
Goed nieuws voor mensen die niet alleen willen feesten bij Death Valley Girls, als support speelt Lilith die avond! Goede poppunk uit Noordwijk door een trio dat wordt geïnspireerd door de vurige riot grrrl-beweging uit de jaren negentig. De band beschrijft zijn muziek als de liefdesbaby uit de lesbische relatie tussen Brody Dalle en Taylor Swift.

De eerste songs zijn vorig jaar verzameld op de EP Good Girls Swallow, volgende maand komt het tweede deel Bad Girls Spit uit. Benieuwd hoe dat klinkt? Kom dan 22 februari lekker op tijd naar Patronaat en ga het checken!Wil je naar deze show toe?
Deze Patronaat-avond met Death Valley Girls wordt gepresenteerd door The Daily Indie, dus als je lid bent van ons, maak je dikke vette kans op kaarten! Hoe dan? Nou, als je nou voor een tientje per jaar lid wordt van The Daily Indie, stuur ons een mailtje en we gaan het regelen voor je!

WEBSITE PATRONAAT | FACEBOOK-EVENT | WORD LID