New Music

Rhye levert warme zonne-energie met nieuwe single Come In Closer


19 januari 2021

Wie in tijdens deze donkere dagen verlangt naar warmte en vitamine D, kan prima terecht bij Rhye. Als vanouds is er ruimte voor de fluwelen vocalen van Michael Milosh en harmonieuze strijkersarrangementen die zijn muziek typeren. Nu lijkt Milosh ook het ritme van debuutalbum weer te hebben hervonden, zeker met single Black Rain die herfst vorig jaar uitkwam.

In verhouding met zijn afgelopen twee platen zou je zelfs voorzichtig kunnen stellen dat dit nummer de pan uit swingt. Het is niet veel, een simpel four-to-the-floorritme, maar met zo’n subtiele opbouw naar het einde toe is dat meer dan genoeg.

De omvang van deze wereld
Come In Close is in feite niet meer dan een schreeuw om verbinding en de intimiteit van de clip sluit daar perfect bij aan. Twee blonde kinderen huppelen met wapperende haartjes door de duinen en het strand. Samen beklimmen ze de rotsen bij een waterval en spelen lieflijk met jonge kittens die, net als zijzelf, nog nauwelijks besef hebben van de omvang van deze wereld. Een vier minuten durende zomerse knuffel voor je oogleden die de grootste kinderhater nog zou kunnen bekeren.

Het nieuwe album Home van Rhye, ligt vanaf 22 januari in de (digitale) winkels.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Banner-Magazine-25-660x246.png