New Music

PRIMEUR: April – The Rise And Fall Of A Beautiful Bird


4 februari 2013

artworks-000039852192-kznxwg-large
We zijn er bij The Daily Indie best wel een beetje trots op dat we de primeur hebben van de nieuwe single van April.
The Rise And Fall Of A Beautiful Bird heet dat nieuwe nummer. Vol afwisselende en genuanceerde samenzang, vernuftig en subtiel in elkaar stekende drumpartijen, een aanstekelijk refrein en een heldere, spannende en sprankelende gitaarsound.

Aan de ‘andere kant’ van de digitale single staat het deinende Beat Up Generation, waarbij de weidse en echo-geladen gitaarpartijen meer in de richting van The xx gaan en de luisteraar langzaam en aangenaam meevoeren op een rustig kabbelende stroom. Als je even lekker weg bent gedroomd wordt er opgebouwd naar het rauwere refrein, die je zo weer uit de dromerige sfeer haalt en een gebalanceerd contrast aan het nummer geeft.

Release
De single is op vinyl te koop en wordt zaterdag 23 februari gereleased in Ekko, Utrecht. Waarbij de Utrechters niet alleen zullen spelen, ze nemen die avond ook nog hun vrienden van T.S. Eliot Appreciation SocietyBodypolitics en Kids With Guns mee. En dat is nog niet alles, want als kers op de taart zorgen Rats On Rafts en Ravage! Ravage! voor de DJ-sets. We zien je daar!

 

The Rise And Fall Of A Beautiful Bird

 

Beat Up Generation 3373_414451978634875_801397911_n