New Music

Pozi bewijst de urgentie van maatschappijkritische teksten met de nieuwe single Watching You Suffer


1 maart 2019

Het zou zomaar eens kunnen dat 2019 het jaar van Pozi wordt. In eigen land wist het Londense trio al de nodige aandacht te genereren. Debuutsingle KTCMO werd eind vorig jaar opgepikt door de BBC en de nieuwe single Watching You Suffer hoor je met regelmaat voorbij komen op de betere Britse (alternatieve) radiostations. Later dit jaar komt het debuutalbum van de band – PZ1 – uit op het Londense PRAH Recordings.

Pozi bestaat inmiddels zo’n twee jaar en een voorliefde voor Public Image Limited bracht de drie bij elkaar. Hiervoor speelden drummer Toby Burroughs, zanger en bassist Tom Jones en violiste en zangeres Rosa Brook in weinig tot de verbeelding sprekende bands als Dustins Bar Mitswa en Totem. Met Pozi moet daar verandering in komen. De band maakt een bijzonder mix van postpunk en Britpop en noemt Sleaford Mods als een van zijn invloeden. Het resultaat: die fijne, puntige single Watching You Suffer.

Watching You Suffer gaat volgens de band over de voorkomende hiaten in de toegang tot geestelijke gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk. Het nummer is geschreven nadat de goede vriend van drummer Toby Burroughs jarenlang van de ene naar de andere instelling werd gestuurd. “Het waren slecht geleide klinieken met schadelijke effecten”, zegt Burroughs. “Het nummer weerspiegelt dat, maar ook het gevoel van schuld dat mijn eigen steun aan hem beperkt en niet echt genoeg was.” In de video van Watching You Suffer zie je iemand in moeilijkheden die door een eenzame stad dwaalt. De voorbijgangers zien haar niet of ze tonen simpelweg geen interesse.