Live

Popronde Tiendaagse: nog één keer door het land met de huidige selectie


10 maart 2021

Eind april gaan we er nog een keertje voor met de selectie van 2020, want dan organiseert Popronde de ‘Tiendaagse’. Van 23 april tot en met 2 mei vinden in veertig steden liveshows door het hele land plaats. Let’s go!

We moeten zeggen: daar kijken we wel naar uit na deze lange, donkere en deprimerende winter. Afgelopen najaar is de 2020-selectie nog flink door het land getrokken tijdens de Popodium Pre-Parties, waarbij er in totaal meer dan zestig poppodia en theaters werden aangedaan en 123 optredens werden gegeven. Daarna had Popronde het idee om in de eerste maanden van dit jaar nog een rondje door het land te doen, maar dat zat er helaas toch niet in. Daarom kijken we nu uit naar eind april, de tijd dat het vaccineren een stuk verder gevorderd is en het weer een stukje warmer is buiten (hopelijk).

Popronde Tiendaagse
Poppodia, theaters en andere plekken waar een coronashow kan worden gegeven, staan op de lijst voor de Tiendaagse. Die zal worden georganiseerd in veertig steden en wat eveneens de laatste tour zal worden voor de selectie van vorig jaar. Op 3 mei wordt de nieuwe selectie bekendgemaakt en de kans is groot dat we daar een aantal kandidaten van vorig/dit jaar terug zullen zien. Aangezien zij als selectie zo hard geraakt zijn door de coronacrisis, hebben alle acts namelijk de kans gekregen om zich in te schrijven voor de 2021-editie van het festival.

De Popronde Tiendaagse gaat op 23 april van start in Leeuwarden, Leeuwarden, Venlo en Assen en eindigt op 2 mei in Gouda, Woerden, Harderwijk en Den Bosch. Op 3 mei wordt de selectie van 2021 aangekondigd in 3voor12 Radio op NPO 3FM.

Op de hoogte blijven? Alle data en speelsteden zijn te vinden op www.popronde.nl. Check ook regelmatig Popronde Daily, het blog van Popronde en The Daily Indie, waar je alles leest en hoort over de selectie!