New Music

Paniekaanvallen en angsten: ontdek de opgefokte cocktail I’m Sick van Namesake


29 juli 2021

Yes: een track waar je weer eens helemaal opgewonden van wordt: I’m Sick van Namesake. Een band die alweer wat jaartjes bezig is, maar eerder onder de naam Honduras. Deze reïncarnatie is niets minder dan de kick in the teeth die je vandaag nodig hebt.

In 2015 verscheen het debuutalbum Rituals en sindsdien moesten we geduld hebben op een nieuwe plaat van de band uit Brooklyn. Dit najaar kunnen we dan een nieuw hoofdstuk openslaan met Redeeming Features. Van de eerste single I’m Sick kunnen we wel zeggen dat het echt een jam is, die ergens doet denken aan de lekkere opgefoktheid van Sports Team.

In een verklaring bij het album legt frontman Patrick Phillips uit dat hij veel paniekaanvallen en allerlei fobieën had, waardoor hij met gierende hartkleppen de opnames van dit album in is gedoken. Die paniek en de verwarring grijpen je vanaf het eerste moment bij de kladden. Het is goed terug te horen dat de band I’m Sick met spierwitte knokkels ingespeeld heeft. De overrompelende zangpartijen komen recht uit het hart van Phillips. Hij is eerlijk en daar zit iets bijzonder moois in. En dan ook nog eens met zo’n roekeloos spelende band achter je: ja, dat voel je wel.