New Music

Opgroeien en terugverlangen met de nieuwe single Kids van TESSEL


2 september 2019

Je kunt je voorstellen dat de tijd hard gaat wanneer je in een band als TESSEL zit. Het ene moment ben je relatief onbekend, het volgende moment word je op de radio gedraaid en word je eerste single tienduizenden keren gestreamd.

Begin dit jaar debuteerde de band nog bij Club 3voor12/Utrecht op de bühne in dB’s, inmiddels zijn we een halfjaar opgeschoten en is er vandaag een nieuw nummer uitgekomen: Kids. Als tweede single treedt de single perfect in de achtergelaten voetsporen van het relaxte surfrock-geluid van de allereerste single Beach House, die wij nog in première lieten gaan.

Terwijl het lichtvoetige drummotief en zonnige gitaarriffje door ratelen, werpt de tekst een sentimentele blik op eenieders jeugdjaren. Ach, die goede oude tijd van stiekem 16 plus-films kijken, op je eerste echte fiets je ouders per ongeluk aanrijden en je zusje nat spetteren bij het zwembad. De jongens van TESSEL lijken nog lang niet vergeten te zijn hoe dat voelde.

Ondertussen timmert de band hard aan de weg, die leidt naar een welverdiende plek in de Nederlandse indiescene. Met de belofte dat er een EP aan zit te komen en een plaatsje bij Popronde van dit jaar, zal dat niet lang meer duren.