New Music

In première: twee ‘sukkeltjes vol tegenslag’ over straat in de nieuwe video van Real Derek bij Bricks


3 september 2019

Leer ons de poepies van Real Derek kennen, een van de leukste bands van de aankomende Popronde houden wij met een schuin oog al een tijdje in de gaten. Real Derek heeft nu al meer dan tien Popronde-shows staan, een show in Melkweg, op Misty Fields en een support met Moss in TivoliVredenburg. Vandaag gaat de band zijn nieuwe video Bricks online!

Niet slecht, maar als je de muziek van de band weleens hebt gehoord, snap je waarom. Deze band, gevuld met leden van onder meer Figgie, Wholly Michael en LGHTNNG, heeft een soort zesde zintuig voor indiepopliedjes, die er zo uit lijken te glijden. Zo ook weer met de nieuwe single Bricks, de single die wordt gedrapeerd met de kenmerkende Utrechtse toverballen-sound die we kennen van bands als Bombay. Deze neon-paarse sound wordt gemengd met een heerlijk knullige videoclip, waarin het allemaal niet meezit in het leven van frontduo Roy van Rosendaal en Doortje Hiddema.

Want band doet altijd wel heel stoer door ‘realderekyo’ als pagina-url’s te gebruiken en ‘030-realest’ als telefoonnummer, maar ondertussen is dit de schattigste band die we kennen. Wij wilden er wel iets meer over weten en vroegen de band het hemd van het lijf.

Vertel ons wie jullie nou allemaal zijn en waar jullie zoal druk mee zijn?
Doortje: “Naast Real Derek heb ik een fulltime kantoorbaan en woon ik in Utrecht. Ik ga zoveel mogelijk naar concerten en bands kijken zodra ik vrij ben. Daarnaast kijk ik graag docu’s, lees ik boeken en ben ik op zoek naar een hobby die ik nog niet heb.”

Roy: “In het bos van Den Dolder heb ik een plek waar ik mijn nerdy studio-spullen heb staan waar ik mijn bands en andere bands mee opneem. Ik kan er ook repeteren of naar hertjes kijken, het is maar net waar ik zin in heb. Ik heb er nog niet gekampeerd…”

Wat vinden jullie zelf het leukst aan de band?
“Het is echt leuk om onze ideeën met onze band uit te voeren, dan komt het ineens tot leven en dat geeft een kick. Tot nu toe past alles wat we proberen bij Real Derek, dus we hoeven er eigenlijk niet zoveel bij na te denken. Verder is het echt een luxe dat we dit najaar zoveel shows mogen spelen. Helemaal als je beseft dat we pas vijf keer gespeeld hebben.”

Waar gaat de nieuwe single voor jullie persoonlijk over?
“Het gaat over omgaan met tegenslag. Soms kan je helemaal ontregeld worden van verandering en dan voel je je de dupe. Het lied beschrijft dit gevoel, maar legt ook uit dat je er gewoon mee moet dealen.”

Hoe is de clip tot stand gekomen?
“Voor de videoclip zijn we gaan samenwerken met Debby Faber. We kregen haar getipt omdat we op zoek waren naar een toffe lofi-video-artiest en Debby was de eerste die we uit verschillende hoeken doorgestuurd kregen. Zij schiet alles met oude handycams die ze vervolgens naar een Windows-laptop met Windows 95 moet overzetten voordat ze kan beginnen met het bewerken. En onze eerste ontmoeting was erg fun, dus we wisten meteen dat we de goede hadden!”

“In de clip is het thema ‘tegenslag’ ook te zien. Het leek ons heel grappig onszelf continu te zien falen. Twee sukkeltjes over straat. Live deden we altijd al een dansje aan het eind van het nummer. Dat dansje kon natuurlijk niet ontbreken.”

Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd om de wereld te veroveren?

  • Heel veel shows spelen.
  • Meer leuke nummers schrijven.
  • Niet teveel nadenken.
  • Meer gitaren kopen.
  • De buik van bassist Tjesse tevreden houden met goed voedsel.
  • De favoriete muziek als inspiratie gebruiken van onze drummer, Paul.