Live

Nieuwe namen Peel Slowly And See met onder meer Ashley Henry Trio, HOWRAH, Kidbug, LIONSTORM en YĪN YĪN (25 september)


15 juni 2021

Het lijkt wel een herinnering uit een ander leven, maar het laatste festival dat wij bezochten voor de pandemie was Peel Slowly And See. Tijdens het festival in Leiden hadden we een bijzonder goede avond moeten we zeggen en 25 september gaan we daar gegarandeerd overheen. Zeker als het aan deze nieuwe muzikale toevoegingen ligt.

Eerder werden niet de minste namen aangekondigd/doorgeschoven met Roosbeef, Kapok en Brader Musiki. Nu komt daar nog een lading artiesten bij die de muzikale sferen alle kanten uit laten zweven. Ashley Henry Trio, Kayhan Kalhor & Rembrandt Frerichs Trio, YĪN YĪN, Meindert Talma, LIONSTORM, Kidbug, HOWRAH en Joe Kisser komen eind september naar het Leidse Cultuurkwartier waar Gebr. De Nobel, Scheltema Leiden en Marktsteeg 10 de deuren openen.

Kijk en luister maar eens wat voor moois daar bij zit, neem bijvoorbeeld Ashley Henry: de muzikale aanvoerder van een nieuwe generatie uit Londen die met zijn trio naar het festival komt. Jazz, hiphop, pop: je vindt alles in de fruitmand van deze virtuoos.

Een wat bekendere naam voor The Daily Indie-volgers is YĪN YĪN, die in 2019 nog de volgende woorden op tafel legde voor onze interviewster: ‘Opeens hoef je niet meer na te denken over wat je de hele zomer gaat doen.’ Dat gevoel werd op een heel onverwachte manier doorgetrokken naar 2020.

En wat te denken van de ongeëvenaarde liedjesschrijver Meindert Talma die naar Leiden komt, naast nieuwe acts (als we corona even wegdenken) zoals de eerste queer rapgroep van Nederland: LIONSTORM. En Kidbug, de band van Marina Tadic (die je mogelijk kent van Eerie Wanda) en die met leden van onder meer Best Coast, Dumb Numbers en Swans vorig jaar een plaat uitbracht. Ze komt met haar vaste kompaan Adam Harding als duo naar Peel Slowly And See, totdat de rest eventueel tegen die tijd ook weer de oceaan over mag steken.

Nog vers van de pers is HOWRAH, de band die net het nieuwe album BLISS heeft uitgebracht en dat erg goed ontvangen is. Deze band gooide al langer hoge ogen, maar wat wil je als je muzikanten hebt uit de Katzwijm-kringen en die in bands speelden als Zoppo en Space Siren.

Iets verderop tussen de nieuwe namen vind je de muzikale grenzeloosheid van de Iraanse kamanchehspeler Kayhan Kalhor die optreedt met Rembrandt Frerichs Trio, een gezamenlijke act die eerder onder meer op festivals als North Sea Jazz speelde. Iemand die je in wat experimentelere kringen tegen kunt zijn gekomen de afgelopen jaren is Joe Kisser. Niet twijfelen, gewoon omcirkelen in je programma en gaan: dat wordt hoe dan ook een bijzondere show.