New Music

You Took It All blikt REINDIER terug op het verliezen van zijn ‘safe-space’


31 mei 2021

You Took It All gaat over het verliezen van je stem. Voor REINDIER was dit namelijk letterlijk het geval. Door een verlamming van zijn stembanden in 2015 kon hij twee jaar lang niet optreden. Nu is hij terug en wel met zijn debuutalbum Obisidian // Silk, een drieluik van muziek, theater en film.

Het nummer You Took It All is het best te omschrijven als mysterieus en uniek. De toevoeging van een tevens even artistieke videoclip ondersteunt dat nog meer. Het is een combinatie van moderne dans, animaties en live-performance. Met het nummer blikt Reinier van Harten op de periode waarin hij zijn stem verloor. Hierdoor kon hij niet meer optreden en was hij zijn safe place op het podium kwijt. Daar kon hij ongehinderd artistiek en persoonlijk vrij zijn. Het verliezen van deze plek vulde hem met een gevoel van leegheid en liet hem achter met de vraag hoe hij die plek kon herbouwen. Uit dat gevoel ontstond You Took It All, met een bijbehorende videoclip waarin we de virtuele en echte versie van de hoofdrolspeler zien.

Het drieluik
Het doel van Reinier van Harten met REINDIER is om een ervaring te creëren die verder gaat dan andere pop-acts. Daarom is zijn debuutalbum gemaakt in de vorm van een drieluik, bestaande uit film, theater en muziek. Geïnspireerd door mythologie en sprookjes vertelt Obsidian // Silk het verhaal van een jongen die zijn problemen moet overkomen. Deze innerlijke, maar ook uiterlijke complicaties worden in een nieuwe show behandeld. Het publiek wordt meegenomen naar een wereld waarin de hoofdrolspeler worstelt met emoties en onderdrukking.