New Music

Borokov Borokov spreekt in alle talen op Soddisfatto


1 juni 2021

Borokov Borokov heeft last van keuzestress. Het moet wel. Dat is de enige manier waarop de absurde tekst van de nieuwste single van het Antwerpse viertal verklaard kan worden. Flarden Frans, Engels, Italiaans en zelfs Grieks vliegen voorbij.

De Italiaanse titel van het nummer Soddisfatto, wat tevreden betekent, kan bij een eerste luisterbeurt de indruk wekken dat de gehele, moeilijk verstaanbare tekst dan wel in het Italiaans zal zijn. Maar niets is minder waar. Flarden Frans, Engels, Italiaans en zelfs Grieks vliegen ons om de oren en maken het des te moeilijker te ontcijferen wat er nou eigenlijk gezegd wordt. Als er al wat gezegd wordt, natuurlijk. Borokov Borokov profileert zichzelf al lange tijd als een van de kernkoppen van een bloeiende scene van absurdisme in ons zuidelijke buurland. Jezelf blindstaren op teksten is verspilde moeite, zo bewezen ze ons vorig jaar al met de sublieme samenwerkingsplaat Enkel Duetten.

Classic Borokov
Luister vooral naar de muziek die, classic Borokov, weer heerlijk DIY-elektro-indie is. Lekkere synthmelodieën worden vervlochten met geluidseffectjes die zo uit een computer anno 2002 kunnen zijn ontsnapt. En heb je tussen al dit sonische geweld nog het (valse) idee dat je enig benul hebt wat er nou gebeurt? Pak dan de bijbehorende video er eens bij, gemaakt op de eerder genoemde computer, maar dan terwijl deze zich in een vergevorderde staat van ontbinding bevond en deze alle impulsen in hetzelfde project probeerde te voegen. Chaotisch en onbegrijpelijk tot de max, maar wanneer de video afgelopen is kun je het toch niet laten een keer op repeat te drukken. En daarna nog een keer.