New Music

Met de verse single Cigarette Packet klinkt Sorry elektronischer dan ooit


22 maart 2021

De nieuwe single Cigarette Packet van de Britse band Sorry is een van de vele nummers die tijdens de coronacrisis is geschreven. Ook dit groovy liedje is het resultaat van al het thuiswerken. De track is overigens mede geproduceerd door James Dring, die eerder samenwerkte met acts als Gorillaz en Lana Del Rey.

Nadat de band zijn debuutalbum 925 uitbracht in 2020, zou Sorry op tour gaan… In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten heeft de band zijn energie gericht op het schrijven van nieuw materiaal. Op het debuutalbum klonk Sorry meer als een klassiek groepje met drums en gitaar, het nieuwe materiaal is veel elektronischer georiĆ«nteerd. De band komt nu met zijn eerste twee singles van 2021, wat hopelijk niet de laatste zijn. Wat voor Seperate geldt, gaat zeker op voor Cigarette Packet. Het is een funky nummer, ondersteunt door elektronische beats die als een hypnotische dreun door het nummer lopen. Het idee om de tekst vaak te herhalen vergelijkt de band met het fluisteren van iets dat je niet graag hardop zegt. Je kunt het ook vergelijken met een mantra, die herhaal je immers ook vaak.

Claustrofobische rokers
Bij Cigarette Packet hoort ook een videoclip. Deze is geregisseerd en bewerkt door Flasha Prod, een collectief van Asha Lorenz en Flo Webb. Lorenz is de frontvrouw van Sorry. Zoals te verwachten is met deze titel, is de video er eentje vol rokers. De band wilde de clip een claustrofobisch gevoel mee geven. Een ervaring waarin het moeilijk is om te onderscheiden wie nu precies wat zegt, omdat de monden van de rokers elkaar overlappen.