New Music

Meetsysteem geeft een geluid aan de schaduw van de vlam met de singles Teal en Daar


6 mei 2019

Ergens in de ver doorscrollbare line-up van Motel Mozaique kwamen we het zogenoemde Meetsysteem tegen. Voor ons een nieuwe naam, maar het bleek dan ook de eerste show van de band te zijn, die online pas eind maart van dit jaar ‘geboren’ werd. Geen slecht begin en wij kwamen er snel achter waarom.

Bij het aanklikken van de singles Teal en Daar, slaan de golven van Meetsysteem zachtjes door onze oren en stromen ze via onze hersenen door ons systeem. En zo heb je er ineens een nieuwe favoriete Nederlandse act bij met een mengelmoes van wollige jaren tachtig-basjes, kunststof-achtige synths, vervreemdende phasers en Nederlandse vocalen die fans van Eefje de Visser en Roosbeef zeker kunnen waarderen.

Achter het project zit de Amsterdamse Ricky Cherim die eerder in de techhouse rondhing en beats maakte voor rapper Ome Omar. Met Meetsysteem lijkt hij opnieuw een goede haven binnen te zijn gevaren met muziek die hij uitbrengt op het label Nous’Klaer. Absoluut een act om goed in de gaten te houden, luister hieronder zelf waarom.

De eerste 7-inch van de band is nu te koop en kun je hier vinden!