New Music

Kevin Abstract zijn nieuwe single Peach biedt genoeg bodem voor een dromerige autorit


5 mei 2019

Kevin Abstract is een bezige bij. De Saturation-trilogie van zijn zelfverklaarde boy band BROCKHAMPTON uit 2017 was een bijzonder geslaagd experiment. Nadat bandlid Ameer Vann, die de covers van het drieluik sierde, het collectief moest verlaten herpakte het zich met het evenzo mooie Iridescence uit 2018. Nu verblijdt Kevin Abstract ons met nieuw solowerk. De naam van het project is ARIZONA BABY en werd eerder voorafgaan door voorproefjes ARIZONA baby en Ghettobaby.

Abstract gaat met zijn nieuwe album ARIZONA BABY verder waar hij bij zijn vorige projecten was gebleven. Ook is er ruimte voor reflectie op dit album: de songteksten reflecteren niet alleen op BROCKHAMPTON, maar ook op zijn jeugd en strijd met zijn mentale gezondheid. Het album is er eentje waar veel ideeën ingestopt zijn, waarvan de ene meer uit de verf komt dan de andere. Met name de nummers Big Wheels, Baby Boy en Peach zijn hoogtepunten op dit soloproject. Zoals op de eerdere BROCKHAMPTON-platen vormt Big Wheels een krachtige en drukke opener van het album. De nummers Baby Boy en Peach zetten daarentegen een meer reflecterend en melancholische toon neer.

Peaches and cream
Het jangly nummer Peach kabbelt rustig voort op een kalme gitaarriff en beat. Het dromerige refrein is er eentje die je ongetwijfeld nog lang zal blijven mee-neuriën. Net als vele nummers op het album doen de songteksten en uitvoering ervan vooral somber aan. Maar alhoewel somberheid de boventoon voert, is er een toch een silver lining te spotten.

Nadat Abstract, bijgestaan door mede BROCKHAMPTON-leden Joba en Bearface, stilstaat bij een eerdere liefde: ‘You was just a baby, and I turned on you like Mother Nature‘, is er nu ruimte voor een zoetere toekomst: ‘It’s all peaches and cream, if you left your love I’ll be right.’ Het biedt een perfecte bodem voor een dromerige autorit. Met name fans van BROCKHAMPTON zullen Abstracts eerdere solowerk en zeker deze verzameling ARIZONA BABY waarderen.