New Music

Matt Berninger, Stephan Altman en Julien Baker schijnen als een volle maan over bevroren meren op All I Want


2 januari 2019

Wat krijg je als je een aantal sadrock-titanen bij elkaar in de studio stopt? Alles wat je wilt of in dit geval: All I Want. Met The National-frontman Matt Berninger, Julien Baker en filmcomponist Stephan Altman voel je hem al aankomen: dat gaat bloedmooi worden.

Dat blijkt ook wel als je op play drukt en de minor-akkoorden zachtjes aanspoelen, met Berninger en Baker die als golfjes over de maanverlichte grijze zee zingen. Met niets meer dan een bescheiden drumpartij en een dunne viool die oplost tussen de piano-akkoorden van Altman.

Oorspronkelijk schreven Berninger en Altman het nummer All I Want voor de politieke documentaire American Chaos, maar de song nam een volgens de twee ‘een nieuwe gedaante’ aan toen het als duet ingezonden werd door Berninger en Baker. Met teksten die in het verse jaar meer betekenis lijken te hebben dan ooit.

I know I dance around the things I should come clean to,
I don’t mean to.
Nobody should ever have to go around anywhere at all with their head down
I wouldn’t dream to.


Just to meet you in the morning light,
just to find an easy place.
Just to be a little less hard on everything,
just to see you face to face.

Planned Parenthood
Alle opbrengsten van de single gaan naar de nonprofit-organisatie Planned Parenthood, die zich inzet voor gezondheidszorg en voorlichting op het gebied van seks en voortplanting. Luister hieronder naar het nieuwe liedjes All I Want, het nieuwe deel in deze reeks 7-inches for Planned Parenthood waar eerder onder meer Chvrches, St. Vincent, Mitski, Bon Iver, Sleater-Kinney, Foo Fighters, Arca en Sharon Van Etten liedjes voor schreven.