New Music

Maak je klaar voor een intergalactische take-off met Chocolate Souffle van Shabazz Palaces


6 april 2020

Als Shabazz Palaces één constante heeft in zijn muziek, is het wel de durf om te experimenteren. Met ondertussen vijf albums op zak maakt het duo zich nu op voor een nieuwe stap in zijn intergalactische reis. Het album The Don of Diamond Dreams, uit op 17 april, lijkt ons naar de nog diepere lagen van het buitenaardse te voeren. Met Chocolate Souffle krijgen we alvast een tipje van deze Afrofuturistische sluier.

We stijgen op met mystieke synthesizers die ons de hele gehele trip zullen begeleiden. De invloeden van elektrofunk spatten ervan af, maar Shabazz Palaces doet het wel op zijn eigen, dwarse manier. Kaptein van het schip Ishmael Butler vergezelt ons met zijn woordenstroom, die hij ‘some god-level shit-talking‘ noemt. Er is geen touw aan deze spraakwaterval vast te knopen, maar dat maakt niet uit: Shabazz Palaces is aangenaam trippy en zijn intergalactische krachten werken meesterlijk op ons in.

Het duo levert met deze track naar eigen zeggen een stukje hoge kunst af. Niet dankzij Ishmael zijn telefoon in ieder geval, want die is helemaal niet zo slim. ‘My phone’s really not that smart!‘ herhaalt hij meermaals, terwijl de rapper ons toespreekt vanaf zijn smartphone in de bijbehorende clip, geregisseerd door David Shield. Deze video werkt al net zo hallucinerend als de muziek met zijn vliegensvlug veranderende effecten.

Nog veel meer lezen over Shabazz Palaces? Een tijdje terug schreven wij een longread over de band en Afrofuturisme.