New Music

De motorische jamsessie van Deradoorian op Saturnine Night laat ons als benauwde gevangenen ontsnappen naar een nieuw universum


5 april 2020

Wie heeft er nu niet af en toe de wens even te kunnen ontsnappen uit de onontkoombare situatie waarin je gevangen zit? Angel Deradoorian is de muzikale avonturier die ons daar bij helpt, met de mysterie van de onophoudelijk deinende single Saturnine Night.

Wie de Amerikaanse multi-instrumentalist al kende, heeft haar waarschijnlijk leren kennen via de band Dirty Projectors waarin ze tot 2012 speelde. Maar sinds ze die band verliet, is ze haar eigen pad ingeslagen en experimenteert ze er muzikaal lustig op los tijdens een voortdurende muzikale ontdekkingsreis.

De muziek die Deradoorian maakt heeft tijd nodig om te ontstaan, als een langzaam evoluerende jamsessie. Die begint met een schets, die ze vervolgens boetseert tot de muziek die wij te horen krijgen. Meet de muziek op Saturnine Night lanceert ze je in een voortdenderende vliegmachine het heelal in, op weg naar een ander universum, om los te raken van de beklemmende misère waarin je nu gevangen zit. En precies wanneer je denkt volledig de vrijheid te kunnen gaan vinden, pakt ze je in een houdgreep. Want we gaan tenslotte wel volgens háár plan op reis. Onderweg laat ze je vooral verdwalen in de mystiek die je onderweg ervaart, monotoon voortgestuwd op de ritmiek van de machine. En ondertussen komen we allerlei vreemde wezens tegen die de reisbeleving verrijken, waaronder de vloombalen en biesmegoggels die we eerder al leerden kennen in de mystieke wereld van Damaged Bug, een zijproject van Thee Oh Sees-voorman John Dwyer, op Bog Dash.

Saturnine Night zal te vinden zijn op het album Find The Sun dat op 22 mei wordt uitgebracht via ANTI-Records en vanaf dan bij je lokale platenboer in de platenbak zal staan. Geen zin om te wachten? dan draai je de single alvast hier: