New Music

Muzz dompelt je onder in melancholie op Broken Tambourine


4 april 2020

Het zien ontstaan van een nieuw project is altijd interessant. Zeker in het begin is bij een band het verkenningsproces goed te zien en zie je de band nummer voor nummer in een eigen geluid groeien. Een mooi voorbeeld hiervan is Muzz, dat met Broken Tambourine zijn tweede single uitbrengt.

Daarmee is overigens niet gezegd dat we hier met compleet onervaren muzikanten te maken hebben. Integendeel zelfs. Frontman Paul Banks kennen we natuurlijk van Interpol terwijl medebandleden Matt Barrick en Josh Kaufman al in respectievelijk The Walkmen en Bonny Light Horseman te horen waren. Een drietal doorgewinterde muzikanten dus, die met Muzz een nieuw hoofdstuk aan hun carrière toevoegen.

Waar debuut Bad Feeling vrij klein en dicht op zichzelf was, uit Broken Tambourine zich op een meer bombastische en dramatische manier. Een sterke melancholie overheerst in het nummer, terwijl Paul Banks’ onderkoelde stem een sterk gevoel van eenzaamheid oproept.  Perfecte muziek om weemoedig bij uit het raam te staren