New Music

In première: Opera Alaska speelt het ingetogen Give In vanuit huis in nieuwe video


8 april 2020

Opera Alaska is het nieuwe project van Marien Dorleijn en Marzio Scholten. In deze tijden van social distancing namen zij thuis een video op voor het nummer Give In, van het aankomende album The Stream. Aan The Daily Indie de eer om deze vandaag in première te laten gaan.

Give In is een nummer met veel vragen en weinig antwoorden, met als bottom line dat het soms goed is om je erbij neer te leggen dat je iets niet weet. “Ons hele leven zijn we bezig om te snappen wat er gebeurt na de dood. Ergens weten wij dat alles eindig is en zouden we graag willen weten wat er daarna is. Is er überhaupt wel iets? Of is er daarna niks meer? Wat is niks, en hoe beseffen wij dat? Toen mijn moeder in 2018 overleed dacht ik: ‘moeder; nu weet jij het, Because you have seen it, more than we did, for the moment it feels all right.'”

Vanuit huis
Op het moment is het lastig, of nagenoeg onmogelijk, om een volledige clip op te nemen, aangezien je dan al snel een groep van meer dan drie personen om je heen hebt verzameld. Opera Alaska bedacht hier iets op en maakte een DIY-video vanuit thuis. “Voordat de maatregelen van de intelligente lockdown werden afgekondigd hadden we al een dag in onze agenda staan om video’s op te nemen. We hebben deze video heel DIY met onze iPhones opgenomen in onze kleine thuisstudio’s. Als je iets met video wil doen in deze tijd van sociale onthouding, dan ligt het voor de hand om iets met splitscreen te doen. We hebben beiden de mogelijkheid om goede audio op te nemen en video opnemen kan tegenwoordig iedereen met een smartphone. De plaat zelf is eigenlijk net zo spontaan opgenomen, dus zo gek voelde deze sessie ook niet.”

Wanneer The Stream van Opera Alaska via Excelsior Recordings verschijnt is nog niet bekend, maar check hieronder gerust alvast de video voor Give In!