Feature

Les Robots bereidt je voor op Metropolis met een playlist die je zo meeneemt naar een andere planeet


31 mei 2019

Metropolis Festival
Zondag 30 juni

Op 30 juni verzamelt onbekend, maar veelbelovend talent zich in het Zuiderpark in Rotterdam. Opvallende, vernieuwende en verrassende muziek vormt de rode draad voor het eendaags festival waar we op vorige edities onder meer The xx, De Likt, Sevdaliza, The Vaccines en Interpol zagen. Ook dit jaar is er weer ruimte voor lokaal talent zoals Les Robots.

Veel is er niet bekend over de Rotterdamse band Les Robots, maar we hebben ons laten vertellen dat het viertal live een utopisch scifi-landschap weet te creƫren. Vorig jaar bracht de band zijn eerste 7-inch-vinyl uit via Spazz Records. Verwacht op Metropolis futuristische taferelen met een retro-twist die binnen het genre rock te categoriseren zijn.

Wij vroegen Les Robots een inspiratie-playlist te maken ter voorbereiding op Metropolis. Robots vormen de rode draad doorheen de playlist, maar ook een meer ruimtelijke thematiek is duidelijk aanwezig. Zeventien nummers lang geniet je van nummers die je volgens de band perfect voorbereiden – in de mate van het mogelijke – op de band zijn live-set tijdens Metropolis.

We komen onder meer The Tornados, Los Baby’s, The Moontrekkers, Joe Meek & The Blue Men, Mister Ondioline, The Bunnys, Frank Chacksfield en Les Yper Sounds tegen. We vroegen de band nog even naar wat inspiratie bij de nummers, maar wij kregen te horen dat “robots geen interviews geven” en dat snappen we eigenlijk ook wel. Luister hem hieronder en kom de robots op 30 juni zelf aanschouwen.


WEBSITE METROPOLIS | FACEBOOK-EVENT | METROPOLIS IS GRATIS TOEGANKELIJK