Feature

Krijsvogels/Zangvogels: we achtervolgen puntjudith door het Groene Hart


4 mei 2021

Er zijn behoorlijk wat mooie fluiters in de huidige indiescene. Interessante personen die zich inzetten om de kunst van de muziek een stapje verder te brengen. Wie zijn dan deze valken, ganzen en flamingo’s, wat houdt hun bezig en hoe ziet hun nestje eruit? 

Met onze nieuwe videoserie Krijsvogels/Zangvogels gaan we door de lens van de camera op bezoek. Met camcorder en videocamera in de hand stappen de jongens van Plathaar (Jim Brink en Jordi Holterman), in het leven van deze vreemde vogels. Als eerste bekeken we Willem Smit, frontman van onder meer Personal Trainer. De volgende mus is puntjudith. Met haar eclectische teksten probeert ze anderen bewust te maken over hun leven in de hectiek, zowel stad als platteland. Dat bevalt meer mensen, want gisteren werd bekend dat ze dit jaar is geselecteerd voor Popronde!
 
Haar nieuwe single Zomer In Oktober is recent uitgebracht en eerder kon je al bij ons meer over haar lezen toen we de single Lichter in première lieten gaan. Sprekende over de muziek achtervolgen we haar door het Groene Hart voor een kijkje in haar leven.