New Music

In première: puntjudith brengt met Lichter een ode aan de swipende mens


13 november 2020

Wij waren behoorlijk gretig om vandaag de nieuwe single van puntjudith in première te laten gaan. Het project waar geestesmoeder Judith Rijsenbrij achter schuilgaat en die ons met haar nieuwe single meeneemt in de gedachten-flow van de millennial. Met Lichter richt ze zich op de swipende mens.

Het is af en toe ook nogal wat, dat leven in een chaotische wereld en met een overvol brein. Rijsenbrij legt zichzelf en generatie Y op de snijtafel en gaat ze te lijf met rauwe liedjes vol poëtische teksten. Op haar nieuwe single Lichter onderzoekt ze de swipende mens, een al te bekend fenomeen in onze samenleving. Waarschijnlijk ken/ben je er zelf ook wel eentje…

Om wat meer over Rijsenbrij haar frisse, gelaagde en spannende Nederpop-project te weten te komen en over de nieuwe single Lichter, legden we de muzikante een aantal vragen voor.

Waar ben je momenteel muzikaal en non-muzikaal allemaal mee bezig?
“Op het moment zijn we bezig met het smeden van verdere toekomstplannen voor puntjudith. Ik heb het nodig om mensen om mij heen te hebben, om creatief in beweging te blijven, wat in lockdown-tijd soms lastig was, maar nu ben ik weer on a roll!”

“Op het moment bezig met het schrijven van nieuw materiaal met bandgenoten Wannes Notenbaert en Adriaan Stoop. Daarnaast ben ik veel in gesprek met regisseurs over nieuwe videoclips, gastmuzikanten om mee samen te werken en het uitwerken van onze live-show met een team van visuele artiesten en ontwerpers van de theaterschool!”

Kun je ons wat meer vertellen over de nieuwe single?
“De single gaat over dat gevoel van vroeg in de ochtend, als een feest net voorbij is en je een kleine existentiële crisis ervaart, haha. Dat je je afvraagt waar je heen wilt met jezelf, en wie je nou eigenlijk bent zonder al die mensen om je heen? Ik mis dat gevoel wel een beetje in deze never ending lockdowns!”

Wat is het idee achter de videoclip?
“De clip bij Lichter is een soort ode aan die zoekende, swipende mens. We stelden ons de vraag hoeveel je van jezelf laat zien, als je kunt inzoomen tot iedere pixel, swiped tot elk minuscuul oppervlakte. Regisseur Thijs Mosterman is gaan spelen met de RGB-kleuren van pixels en heeft een heleboel oude schermen opgekocht om kapot te maken en weer opnieuw te filmen, weer opnieuw in te zoomen.”

Het jaar 2020 gaat alweer richting het einde: wat zijn je plannen nog voor dit jaar en hoe bereid je je voor op 2021?
“Het jaar 2020 staat in het teken van verdieping van alle nieuwe plannen! En in 2021 mogen we hopelijk weer voor wat meer publiek spelen, want dat blijft toch de allerfijnste manier van interactie. Daarnaast komt begin 2021 onze debuut-EP uit, maar we zijn ondertussen alweer hard bezig aan de tweede.”