New Music

Je hebt geen idee wat je overkomt als je Black Country, New Road zijn nieuwe single Sunglasses aanslingert


29 juli 2019

Mogelijk wist je het nog niet: maar de week beginnen met bijna negen minuten Black Country, New Road is wat je wil! Met een lading stockfoto’s en debuutsingle Athen’s France is de band tot nu toe gehuld in anonieme nevelen en brengt BCNR nu opnieuw een clusterfuck van een nummer uit.

Deze maand zagen we de band nog tijdens Valkhof Festival en noteerden we: ‘Een frisse kennismaking met een stel artpunkers die hun eigen hoekje gevonden hebben vol krisse en krasse postpunk die zich langzaam uitspint en zwarte rozenbladeren over het nieuwsgierige publiek laat dwarrelen.’

Drieluik van losjes verbonden gebeurtenissen
Ja, waar begin je het zevental van Black Country, New Road of deze single te omschrijven? Het klinkt alsof de Britse band een soort drieluik heeft willen componeren met een linker-, midden- en rechtergedeelte. Een verhaal dat frontman Isaac Wood omschrijft als: ‘a series of events, loosely connected, all yet to happen.

Het is een poëtisch drama over Deense drama-series, dalende IQ-waardes, Richard Hell, Scott Walker, Kanye, het onzichtbaar zijn met een zonnebril en neuken alsof je het meent. Ja, dat is wel het leuke als je deze single voor de eerste keer aanslingert: je hebt echt geen idee wat er staat te gebeuren. Van postrock tot postpunk en losse-pols-freejazz: er staat je van alles te wachten.