New Music

In première: The Grey Pants brengen met Reverend Frank een aandoenlijke nieuwe beste vriend naar je toe


29 juli 2019

We kennen The Grey Pants van piepkleine liedjes zoals we die bij zijn vorige première beschreven. Deze keer pakt het Haagse duo, bestaande uit Henk Koorn van Hallo Venray en Henk & Melle en Elke van Zevenbergen, het iets – maar niet veel – groter aan. Een drumcomputer, een basgitaar, een gitaar en een synthesizer komen aan het gloednieuwe liedje te pas, dat een bijzondere ode aan vriendschap brengt.

Als je vaker muziek van Koorn gehoord hebt, zoals bijvoorbeeld de platen die hij met Melle de Boer van Smutfish gemaakt heeft, dan kun je niet anders dan de stijl en symboliek herkennen. Sterker nog: waarschijnlijk ben je er inmiddels van gaan houden, of op zijn minst aan gewend. We zien het in de videoclip in ieder geval duidelijk terug. We brengen een dag door met Reverend Frank, een pop die doet denken aan de film Frank, waarin de zanger van een band een enorm nephoofd als masker draagt. Reverend Frank laat geen emotie zien, maar blijft steken op dezelfde vertwijfelde blik. Dat maakt onze nieuwe vriend vooral aandoenlijk. De zachte stemmen van de twee Haagse muzikanten dragen bij aan dat gevoel.

Reverend Frank, can you tell me what’s wrong with my life‘, vragen Henk en Elke zich af, terwijl de bas en drums ons voortduwen in het dagelijkse leven van Frank. We volgen hem van de supermarkt en een seksshop de kroeg in. Als je Frank nog niet wilde knuffelen aan het begin van dit liedje, dan wil je dat wel als hij eenmaal met je proost. ‘I think I can trust you, I think you are cool‘, zingt het Haagse duo hem toe. Daar zijn we het helemaal mee eens.