New Music

In première: The Grey Pants maakte een pietepeuterig en beeldschoon liedje over een grijze broek


16 januari 2018

Kleine muziek. Heel kleine muziek, is wat The Grey Pants maakt. Het duo wordt gevormd door Henk Koorn (van Hallo Venray) en singer-songwriter Elke van Zevenbergen en brengt vandaag een nieuwe clip uit via ons. Kleine zaken worden groot in liedjes van The Grey Pants.

Henk en Elke houden het minimaal met hun nieuwe band: slechts een gitaar, een ritmebox en twee stemmen doen al het werk. Daardoor worden de teksten van de twee extra uitvergroot, verhaaltjes over alledaagse zaken. Zo gaat dit liedje over de grijze broek van Henk (die eerst van zijn neef was) en inmiddels al een maand lang draagt volgens Elke. En zo gaat het met alle liedjes van The Grey Pants: het klinkt openhartig, komisch, ontroerend en het lijkt allemaal spontaan opgenomen te zijn.

Wat het duo er zelf over te zeggen heeft: “De woorden ‘autobiografisch’ en ‘dagboek’ worden vaak geassocieerd met het opbiechten van de meest diepgewortelde, vertrouwelijke gevoelens. We herinneren ons vaak alleen de meest gelukkige of ongelukkige ervaringen, momenten die ons als persoon vormen. Tenminste, dat praten we onszelf aan. Al dat andere dat wij tegen het lijf lopen is slechts ruis; kleine gewoonten en eigenschappen die ons uiteindelijk als individu typeren.”