New Music

Goud op de snijtafel: EMA’s Dark Shadows komt aan als een hamer


15 januari 2018

Het boek van het behoorlijk indrukwekkende Exile in the Outer Ring is nog niet uit: er liggen restanten op de snijtafel. Erika M. Anderson, 35, nihilistic and femalehad blijkbaar nog genoeg over om een EP bijeen te compileren. Outtakes From Exile EP heet het ding en na de benauwde swing van MopTops (Twist While the World Stops) is Dark Shadows single nummer twee. Opdat we niet vergeten dat het buiten duister is. 

In online rondzwervende documentatie valt te lezen dat E. Anderson het werk pende voor de film 20th Century Woman. Muziek voor een band in een punk club. Dat hele feest ging helaas niet door, maar ook zonder die achtergrond staat Dark Shadows als een huis.  

“Look in my eyes, I’m not afraid”, en “Making my way out of the shadows, dark shadows”. Dit is niet de zielige figuur die alle deuren achter zich sluit, maar één die zich met gestrekte nagels een weg omhoog klauwt. De krakende muziek volgt, ronkend, stuwend, bijna hoopvol, niet benauwd. “Now we walk away”, galmt ze. Dat is niet de toon van Exile in the Outer Ring; maar nochtans een die inslaat als een hamer.

The Outtakes From Exile EP komt op 2 februari uit via City Slang.