New Music

In première: The Ballet Bombs schreef met Hey, Wait! een song over het zo snel voorbijtrekkende leven


27 juli 2019

Met een debuut-single die inmiddels 35.000 keer is beluisterd op Spotify en een Popronde-selectie in de zak, moet dit het jaar worden waarin een groter publiek kennismaakt met The Ballet Bombs. Vandaag mogen wij de nieuwe single Hey, Wait! en de bijbehorende video in première laten gaan van de band.

Met de eigen band-omschrijving had The Ballet Bombs onze aandacht trouwens al te pakken: ‘These psychedelic stooges push their sound to the very edge of sonic sanity with crazy interstellar oscillations, drowning reverb and speaker crunching fuzztones!‘ Kijk, dat is een band die wij willen horen!

Deze tweede fuzzy single doet nog een flink schepje bovenop de eerste, met flink door dreunende stonergitaren, een hardere productie en een dikke mix. Vier minuten gaat het gas erop en puffen de drie er groovende glam-smerigheid uit die fans van Fuzz, Kyuss, METZ en Ty Segall zeker kunnen waarderen. En och man, wacht maar tot die gadverdamme lekker smerige solo er iets na de helft nog eens uit komt rollen.

Wij wilden iets meer te weten komen over deze rockende badasses uit Eindhoven en vuurden een aantal vragen af, die gitarist en zanger Rubin van Nistelrooy voor ons beantwoordde.

Voor mensen die The Ballet Bombs nog niet zo goed kennen: wie zijn jullie en wat spoken jullie allemaal uit op het moment?
“The Ballet Bombs, dus. Wij zijn een stoner- en garagetrio uit Eindhoven, maken een hoop herrie, maar we worden vaak ook wel de Blink 182 van de stonergarage genoemd… Want ja, veel songs over gevoelens, meiden en ‘jong-zijn-issues’.”

Jullie zijn geselecteerd voor Popronde dit jaar als een van de ruim honderveertig acts: hoe zijn jullie van plan dit aan te gaan pakken?
“Yes, Popronde! Om te beginnen konden we het nauwelijks geloven dat we geselecteerd waren. Daar komt ook nog eens bovenop dat we ons Never Mind The Hype-talent mogen noemen tijdens dit feest. Natuurlijk hopen we zoveel mogelijk plaatsen plat te gaan spelen. Maar dat is op het moment voor ons ook nog een ware verrassing. Dus houd die Popronde-agenda van jouw stad zeker in de gaten: wellicht zijn we ergens vanaf september tot en met november ook bij jou in de buurt in levenden lijve te aanschouwen in een café, bar, zaal, hal, plein of waar dan ook!”

“Ons plan is om tijdens Popronde gewoon ons energieke zelf te wezen met wellicht hier en daar een glitterpakkie en wat make-up. We willen zoveel mogelijk spelen en nieuwe plekken en fans ontdekken, en zij ons hopelijk. We komen trouwens veel bekenden tegen tijdens Popronde, want ook onze maten van: PsySo, Cirrus Minor, The Vices, Bongloard en Another Now zijn van de partij. Dat belooft ook na de shows een gekkenhuis te worden!”

Over de nieuwe single Hey, Wait!: waar gaat deze voor jullie persoonlijk over?
“Hey, Wait! gaat over het o zo snelle leven van tegenwoordig. Alles gaat soms met een enorme vaart aan je voorbij, juist op een moment dat je zelf stilstaat en er niks gebeurt. Je wacht op veranderingen of op gewoon iets… In de clip is dit gevisualiseerd door ons in de rol van ouderen, die in een bejaardentehuis hetzelfde ervaren. Tot de dood daar is…”

Kun je ons iets meer vertellen over de totstandkoming van de nieuwe video?
“Voor de clip hebben we een zeldzame Brabant-collab gedaan met onze vrienden Tom en Gijs de Jong van de band MOOON uit Aarle-Rixtel. Om eerlijk te zijn waren wij al verkocht toen Frankie met het idee kwam om de hele dag als ouderen door Eindhoven te rijden op scootmobiels. Met de band gaat uiteindelijk om het zoveel mogelijk lol trappen met je beste vrienden, dat is denk ik ook zeker terug te zien in onze clips. We zijn zelf erg tevreden over het resultaat, het is een lekkere mix van onze herrie en een goede dosis fun.”

Wat zijn de plannen voor de van rest van de zomer?
“Na een rustige zomer voor ons trappen we het gas weer in. Zo spelen we nog het Zomerparkfeest in Venlo op 9 augustus, Q-Factory met The Vices op 29 augustus. Daarnaast verzorgen we de support van Bite The Bullet in Berlijn. Vervolgens blijven we in Berlijn om te schrijven aan onze debuut-EP… en cultuur te snuiven natuurlijk. Verder focussen we ons op Popronde en het volgende jaar met onze debuut-EP en shows, heel veel shows.”