New Music

Instinctief meer willen met Supernormal, de nieuwe single van Everything Everything


18 maart 2021

Het Britse indie-kwartet Everything Everything is weer terug en geeft everything. De single Supernormal gaat over een ‘slaaf’ zijn van je instincten. Wat de band hiermee precies bedoelt, is zichtbaar in de absurdistische videoclip, die is geanimeerd en geproduceerd door frontman Jonathan Higgs zelf.

Over Everything Everything hebben we hier bij The Daily Indie wel vaker geschreven, niet zo heel lang geleden nog over Birdsong. Dat vonden we rustig vergeleken met het werk ervoor. Deze kalmte is ver te zoeken bij Supernormal, waar de energie vanaf spat. Dit nummer is geschreven tijdens de sessie voor de band zijn laatste album RE-ANIMATOR. Betekent deze single nu iets belangrijks? Is dit nummer expres van het album gehouden omdat het daar niet goed op past en krijgt deze plaat een eigen album?

Of blijft het bij één single in deze stijl? We zullen nog even moeten wachten om daar het antwoord op te krijgen, maar in de tussentijd kunnen we van dit nummer genieten. Het gaat over het zijn van een slaaf van je menselijk instinct om steeds naar ‘meer, grotere, raardere of andere extreme ervaringen’ te reiken. De band wilde daarom een enorm overdreven en overdadige ervaring creëren. Dat is zeker gelukt, wie na de eerste uithaal in het hoog van frontman Higgs niet geïntrigeerd is, blijft wel hangen door de chaotische, maar catchy melodie van het nummer.

De videoclip
Dan de videoclip. We zijn wel wat gewend van Everything Everything, maar dit is de overweldigende ervaring waar de band naar op zoek was. De chaotische en absurdistische videoclip valt niet samen te vatten en laat dat nu precies zijn waar de band voor ging. Opmerkelijk is dat de clip helemaal bedacht is door frontman Higgs. Zo ging hij op zoek naar dingen die hij verafschuwde of juist enorm aansprak en werkte die concepten uit. Kijk hem hieronder zelf!