New Music

In première: Laura Sjin zingt over ontmoeten, vasthouden en loslaten op Alles Wat Je Zegt


19 maart 2021

Overal en nergens had je Laura Sjin tegen kunnen komen: als publiekswinnaar van de Grote Prijs van Nederland, in de finale van Mooie Noten of ergens tijdens Popronde. Nu laat ze de eerste van drie tracks horen die ze met niemand minder dan Benny Sings maakte.

Laura en Benny spreken zelf graag van sad disco als ze die nieuwe liedjes omschrijven. Op de eerste single die uitkomt gaat het over het ontmoeten, vasthouden en vervolgens loslaten van iemand, wat Sjin verderop uitlegt in het interview dat we met haar deden.

Daar vroegen we haar niet alleen meer over dat wonderschone liedje. Met die zijdezachte gitaarpartijen en een wollen stem die klinkt als een lange nacht die nog als een waas over je ogen hangt. Alles is perfect in balans, een zorgvuldigheid om van te genieten. We vroegen Sjin ons niet alleen meer over dat liedje te vertellen, maar ook over waar ze allemaal mee bezig is en wat haar plannen zijn voor dit jaar.

Waar ben je op het moment allemaal mee bezig? 
“Op muzikaal gebied ben ik momenteel veel bezig met de release van Alles Wat Je Zegt, als in content maken, en de aankomende releases. Daarnaast ben ik begonnen met het zoeken van een liveband, dus daar komt ook de nodige organisatie bij kijken. Op niet-muzikaal gebied ben ik vooral bezig met afstuderen! Ik zit nu in het laatste jaar van de studie Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en ik ben onlangs begonnen met mijn thesis wat ik ook best spannend vind.”

Je hebt een flinke zoektocht achter de rug naar een nieuw geluid, waarbij onder meer Benny Sings om de hoek kwam kijken. Kun je wat meer vertellen over dat proces?”
“Inderdaad, ik was vrij lang op zoek naar iemand die mijn ‘thuisproducties’ kon afmaken. Oppoetsen, zoals een oud-docent Bart van Liemt van de HBA het noemde. Met hem heb ik al die jaren altijd contact gehouden en hij was uiteindelijk, samen met Jochem Tromp, de reden dat ik bij Benny terecht kwam. Zij hielpen mij in mijn zoektocht en stelden de samenwerking met Benny voor. Toen ik eenmaal bij Benny in de studio was snapte ik honderd procent waarom ze mij naar hem gebracht hadden en viel alles voor mijn gevoel op zijn plek. Ik ben nog steeds erg trots op onze samenwerking en ik heb er veel van geleerd qua produceren.”

Waar gaat de nieuwe single Alles Wat Je Zegt voor jou over?
“Het nummer schetst het proces van het ontmoeten, vasthouden en vervolgens loslaten van iemand, ook al is dat op het moment een lastige keuze. Een gevoel dat ik zelf had, maar ik denk dat veel mensen het herkennen. Het nummer is ook precies volgens die chronologische volgorde geschreven.”

Hoe is die video tot stand gekomen en wat is het idee erachter?
“Voor mij betekende de sound van deze track met Benny een nieuw hoofdstuk. Ik had het idee dat het best ver uit mijn comfortzone lag, zeker vergeleken met mijn eerste EP. Voor de video had ik daarom al snel zoiets van: oké, dan moet dat op de een of andere manier terugkomen in de clip. Dus dat werd voor mij dansen. Dansen is typisch zoiets wat voor mij uit mijn comfortzone ligt en ik vond dat ik mezelf voor de clip net zo moest uitdagen als met de track zelf. Mijn zusje danst al lang en zij heeft de choreografie voor mij bedacht.”

‘2021, wat nu?’ Wat zijn jouw plannen voor dit jaar en hoe kijk je tegen dit jaar aan?
“Voor dit jaar staat er nog meer nieuwe muziek op de planning! Er komt een EP aan en daarnaast hoop ik ook dat de livescene weer rustig op kan bouwen. Ik zie 2021 een beetje als het jaar waarin we allemaal even kunnen bijkomen en verwerken wat 2020 was en hopelijk stukje bij beetje weer terug kunnen naar minder beperkingen.”