New Music

In première: Yīn Yīn lanceert een nieuwe en extatische livesessie bij M-PX


12 maart 2020

In Muziekgieterij zijn ze goed gebruik aan het maken van hun gloednieuwe en inpandige studio. Zo lieten we eerder al sessies met bands als Penelope Isles, Do Nothing, Pip Blom in première gaan en vandaag staat alweer de volgende op het programma: de lokale plingplongers van Yīn Yīn met hun funky psychedelica.

Yīn Yīn kennen we inmiddels als een band die niet schroomt om te experimenteren. In de funky psychedelica die ze spelen zijn de exotische invloeden, met name uit het verre oosten, overduidelijk hoorbaar. Iets wat de tracks voortdurend fris en spannend houdt. Mocht je nog meer willen weten over de band? Vorig jaar spraken we uitgebreid met de band, op het moment dat de aandacht rondom de Limburgers explodeerden en ze de hele zomer van het ene na het andere festival reden.

Yīn Yīn is op zichzelf al fijn om naar te luisteren in de auto of lekker thuis op de bank (het bewijs is te vinden op debuutalbum The Habbit That Hunts Tigers), maar het is misschien nog wel lekkerder als de band het live komt spelen. Vandaar dat wij ook erg blij zijn om deze nieuwe M-PX livesessie van de mannen aan je voor te stellen.

Tracks voor onderweg
Naast een livesessie wordt er bij M-PX ook een kort interview met de band gehouden over wat er zoal geluisterd wordt in de bandbus, van momenten van stilte tot de échte meezingers. Welke bands en nummers dat zijn voor Yīn Yīn, dat hoor je in het interview hieronder!