New Music

In première: vind jezelf door jezelf te verliezen met The Lion’s Share van Fix Everything


3 februari 2021

Als leden van onder meer Those Foreign Kids, TV Wonder en Tijger Salto een nieuwe band vormen: ja, dan komen wij wel even om de hoek kijken. Wat blijkt? Het nieuwe project Fix Everything is een slowburner van jewelste die je meesleurt in een muzikale psychose.

Klinkt goed, toch? De nieuwe single The Lion’s Share gaat over het vinden van jezelf als jezelf verliest. Over balanceren tussen hedonisme, zinvol leven, hele nachten dansen, je tijd (nuttig) verdoen en wat nou het juiste recept voor een gezond evenwicht is tussen lichaam, geest en ziel. Dat onder het genot van een bak noise die klinkt alsof er bloed uit je speakers vloeit.

Graag stellen we de band – die zijn werk uitbrengt via Geertruida – nog wat verder aan je voor en laten we de heren wat meer vertellen over de nieuwe single, wat hun plannen zijn voor dit eveneens bijzondere jaar en gaan ze dieper in op de door hun zeer geliefde ‘150 bpm techno’.

Voor de argeloze lezers: kun je ons iets meer vertellen over Fix Everything en waar deze band voor staat?
“Fix Everything is een postpunk-band, misschien meer vanwege de DIY-mentaliteit dan de sound. Fix Everything is de derde band van Benjamin en Tim, voorheen van Stairs to Nowhere en Tijger Salto. Marijn speelt naast Fix Everything ook in Those Foreign Kids.”

Waar houden jullie je allemaal mee bezig momenteel?
Staying sane, zoals iedereen. Benjamin doet dat met eurorack (modular synths, red.). Tim werkt aan zijn tweede fotoboek, een outsider-art-tentoonstelling en een nieuwe lijn Fix Everything-merch. Marijn heeft nog een plaat klaarliggen met Those Foreign Kids – eerste single komt er snel aan – en houdt zich bezig met gitaarwinkel The Sound Lab, recordlabel Geertruida en (her)boekingen bij Blip Agency. Oh, en we moeten de hoezen van onze nieuwe plaat HELLEND VLAK nog zeefdrukken wanneer dat weer kan.”

Jullie nieuwe single The Lion’s Share gaat bij ons in première: waar gaat deze track over voor jullie?
“De loutering van een nacht dansen op keiharde 150 bpm techno. Er is trouwens ook een hele mooie remix van gemaakt door MALIKO, die gelijktijdig uitkomt. Niet per se een 150 bpm techno-versie, maar wel een keiharde: The Lion’s Share (MALIKO’s Dystopian Serotonin-drained Ruinmix), go check it out.”

Er is speciaal een video gemaakt voor deze première: wat is het idee erachter?
“Een verbeelding van het huidige gemis aan een nacht dansen op keiharde 150 bpm techno.”

We gaan nog even een grijze periode tegemoet: hoe gaan jullie die toch kleur geven met de band?
“Face-first die grijsheid in: we schrijven nu een vijf track tellende sludgemetal-EP die we uit gaan brengen als cassette, met een fles zelfgestookte wodka. Shout-out naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, don’t sue us. Eigenlijk waren we halverwege een tweede album met iets rustigere muziek, maar toen hadden we behoefte aan muzikale vakantie. En je moet toch je hart volgen als band. En onze harten willen nu sludge-metal.”