New Music

In première: verlang nog meer naar de zomer met de debuutsingle Tanlines van Charly Haze


14 april 2020

Tijdens het paasweekend gingen we bij The Daily Indie gewoon door met het rapporteren van de nieuwste muziek en vandaag gaan we vrolijk verder. Wij mogen dan ook met trots de debuut-video van elektropopzangeres Charly Haze als eerste aan je voorstellen, voor haar recent verschenen debuutsingle Tanlines.

De debuut-EP staat op de planning voor het einde van dit jaar, maar om alvast wat in de stemming te komen dropte de zangeres op 3 april al de eerste single Tanlines. Een ietwat dromerig nummer dat het nostalgische gevoel omschrijft dat veel mensen ieder jaar weer overvalt aan het einde van de zomer.

“Het is een ode aan de zomer en een poging om het nazomergevoel nog zolang mogelijk vast te houden. Hunkerend naar de laatste momenten met je vakantieliefde, word je geconfronteerd met het contrast van het dagelijkse leven”, omschrijft ze het nummer zelf. De zomer is een seizoen waarin de temperatuur omhoog gaat, scholieren vrij zijn en er meer dan anders een gevoel hangt dat de wereld aan je voeten ligt. Je trekt eropuit en doet ervaringen op, al duurt dat natuurlijk niet voor eeuwig: “Mensen kruisen paden op bepaalde momenten en plekken in hun leven. Maar sommige dingen houden, door verschillende factoren, nu eenmaal geen stand. Tanlines gaat over het koesteren van bijzondere ontmoetingen en ervaringen, ondanks hun vergankelijkheid.”

Persoonlijk dieptepunt
Het concept voor de EP zelf is ontstaan toen Charlot Henzen aan het revalideren was van een persoonlijk dieptepunt. In 2017 liep ze tijdens een auto-ongeluk een langdurige whiplash en hersenletsel op. Na twee jaar aan haar herstel te hebben gewerkt, reisde ze af naar de Verenigde Staten voor een gespecialiseerde behandeling. Het thema voor de EP ontstond tijdens de roadtrip die daarop volgde. Inspiratie halend uit de Californische zomer worden zowel haar herstelproces als haar reiservaringen gebundeld tot een rauwe verzameling nummers.

In de video voor debuutsingle Tanlines komt deze reis sterk naar voren. Je wordt als het ware zelf meegenomen op een roadtrip door Amerikaanse landschappen, afgewisseld met beelden van Charlot en psychedelische shots van een discobal en een bloemenvaas. Dit alles in combinatie met opbouwende synthesizers en haar hypnotiserende stemgeluid, zorgt het voor een kijk- en luisterervaring die zo halverwege april het verlangen naar de zomer flink aan doet wakkeren.