New Music

Pozi combineert trippende postpunkbeats en snijdende violen op het koortsachtige Whitewashing


13 april 2020

Het wordt tijd om Pozi te leren kennen: sommigen komen met Devo- en Television-vergelijkingen, wij noemen het meer een geraffineerde versie van Sleaford Mods. Inclusief de stuiterende beats, maar vooral met rafelige en knetterende vioolpartijen.

In het kort, want dit stormende trio blaast, blaast, blaast en wervelt al langer door de Londense straten. Zo bracht de band vorig jaar debuutalbum PZ1 uit en komt 8 mei met een nieuwe EP op de proppen via PRAH Recordings. De eerste single Whitewashing gaat over een reis over de snelweg met een oude vriend, een nerveuze rit waarbij je in de bijrijdersstoel zit en geen kant op kunt terwijl er allerlei onverdraagzame standpunten over je heen worden gebraakt.

In de videoclip bij Whitewashing word je door deze donkere nacht gereden met niets dan duisternis aan de horizon. Een bass heavy postpunk-nummer, nog steeds zonder gitaren en koortsachtig door de snijdende uithalen van violiste Rosa. Die aan de vocale frontlinie overigens meer ruimte krijgt op het nieuwe werk van Pozi, legt zanger en drummer Toby Burroughs uit.

We wanted to start fully utilising Rosa’s voice as, adjacent to the other vocals, it really adds another layer to our music. Much of the jamming sessions were spent working around a way to weave this into the sound we’d already created.” Hieronder check je Whitewashing en houd onze site in de gaten voor meer informatie rondom de nieuwe EP.