New Music

Laat je ontvoeren door Boy Azooga en zijn nieuwe single U.F.O


11 april 2020

Na debuutplaat 1, 2, Kung Fu! in 2018 en de single O Silly Me in 2019, is het tijd voor het volgende muzikale hoogstandje van dit viertal uit Wales. De nieuwste single U.F.O van Boy Azooga staat als een huis met een prachtig psychedelische gevel.

Aangevoerd door de zang en het gitaarspel van frontman Davey Newington en verder aangevuld met de baslijnen van Sam Barnes, de drumpartijen van Dafydd Davis en de toetsen van Dylan Morgan, zette Boy Azooga zich in 2018 neer als the next big thing uit Wales. Verwachtingen die terecht waren, aangezien het gezelschap de afgelopen jaren alleen in Nederland al plekken wist te veroveren op onder andere Into The Great Wide Open, het befaamde Eurosonic Noorderslag en de support deed van Neil Young.

Niet zo gek ook als je luistert naar U.F.O, het zit ongelooflijk strak in elkaar. Het luistert makkelijk, maar zonder dat het overdreven simpel klinkt. Met name de accenten van toetsenist Morgan maken het nummer bijzonder aangenaam om naar te luisteren. Je waant je meteen in een soort flashback waarin je met een zonnebril op je neus de zonsondergang tegemoet rijdt na een lange week op kantoor.