New Music

In première: The Resurrection doet smachten naar lange festivalavonden met In And Out The Haze


7 mei 2021

Sommige songs maken je direct nieuwsgierig naar hoe ze live zouden klinken. De nieuwe single In And Out The Haze van The Resurrection is er beslist één in die categorie. Wat moet het een feestje zijn om die diepe basnoten en saxofoon door een festivaltent te horen schallen, op een klamme zomeravond.

Vorige maand bracht de elektronische band Pedres Baixes uit, de eerste single van hun komende EP Breaking The Armour. De songs op de EP werden door de band zelf geproduceerd, in hun eigen repetitieruimte. Het viertal greep de tijd die in de plaats kwam van optredens aan voor een experimenteel schrijfproces.

Hoewel de band in zijn eerdere werk niet terugdeinsde voor songs die de tien minuten aantikten, vlogen ze het schrijfproces van zijn nieuwe muziek anders aan. “We wilden zien wat er gebeurt als we onze sound in een song van drie minuten zouden passen”, vertelt frontman Jan Egbers, die zich tijdens het schrijfproces liet inspireren door de new wave sound uit onder andere Boys Keep Swinging van David Bowie. “In And Out The Haze is het resultaat van dat experiment.”

Contrasten in de song en videoclip
De single gaat over de struggle tussen verschillende rollen als artiest en het contrast tussen publiekelijk en persoonlijk, verbergen en gezien worden. “Die contrasten hebben we ook terug laten komen in de productie, door een natuurlijke ‘open sax’ en akoestische drums tegenover elektronische sounds te zetten en ze met elkaar te laten versmelten”, legt Egbers uit. We zien de eigenzinnige frontman in verschillende hoedanigheden terug in de sfeervolle videoclip, die filmmaker Jonathan Sipkema voor ze schoot. Sipkema kreeg veel ruimte van de band voor zijn visuele interpretatie van de song. “We hebben eerder met hem gewerkt voor live-registraties, waardoor het een heel natuurlijke samenwerking werd.”