New Music

In première: The Psychedelic Birthday Party legt met debuutsingle Bad Blood een duister kleedje over een mooie dag


7 juni 2019

Geïnspireerd door artiesten als Big Thief en Nirvana creëerde Kevyn van der Linden met The Psychedelic Birthday Party een canvas om zijn creatieve uitspattingen op vast te leggen. Zelf noemt hij het ghostly pop for the lost, het mag dus duidelijk zijn dat je hier geen rooskleurige, zomerse single moet verwachten. Hoe dan ook, wij waren overtuigd en daarom gaat vandaag debuutsingle Bad Blood bij ons in première met bijbehorende video.

Op Bad Blood verschuilt Kevyn zich voor de boze wereld, maar tevens uit hij het diepe verlangen met haar verbonden te zijn. Het is tekenend voor de schaduwwereld van de songwriter waar alternatieve pop en nineties-nostalgia elkaar ontmoeten. De eens eenzame nacht kleurt in liefde en verdoemenis, een duister kleedje op een mooie dag.

Over die nieuwe single zegt Kevyn het volgende: “Ik kwam bijna niet meer buiten en was compleet lamgeslagen door de opbouw van jarenlange spanningen. Ondanks dat ik het liefst wilde verdwijnen, wist ik dat het grootste verdriet lag in de schaamte en pijn dat ik niet de beste versie kon zijn voor mezelf en mijn omgeving. In die sombere put van betekenisloosheid, waar ik zonlicht schuwde en de nacht mij liet verteren, is Bad Blood geboren. En ik ben blij dat zij nu mag sterven.”

De zanglijnen klinken alsof de woorden uit het diepst van Kevyn zijn ziel geschept moeten worden en dan heel voorzichtig het daglicht te zien krijgen. Wanneer de zon doorbreekt in de clip, voel je een schril contrast tussen wat je hoort en ziet. Alsof er een filter over de duisternis gegooid wordt, laten we eerlijk zijn: dat doen we allemaal wel eens op social media. A filter a day keeps the doctor away, lijkt het motto soms wel. Misschien moeten we wat eerlijker zijn tegenover onszelf?