New Music

In première: Petersburgs tweede single Good, een liedje zo zwoel als een zonnige herfstzondag


1 oktober 2019

Afgelopen vrijdag bracht het Haarlemse label Geertruida de eerste volledige plaat van Petersburg uit. Wat begon als een zolderkamerproject van voormalig Palio Superspeed Donkey- en Pip Blom-drummer Camiel Muiser, is inmiddels uitgegroeid tot bijzonder degelijke band, met (ex-)leden van Canshaker Pi en Torii.

Vier jaar geleden begon Camiel Muiser met behulp van een gitaar en drumcomputer met het maken van liedjes onder de naam Petersburg Orderer. Het resulteerde in een aangename, breekbare serie liedjes die werden uitgebracht op twee EP’s, het lo-fi Proved News en het wat glitchier klinkende Friggid Brigitte.

Muiser werd opgepikt door Indiestad, 3voor12 en VICE en dus moest er ook live gespeeld worden. Daarvoor nam hij Boris de Klerk in de arm, die tot voor kort speelde bij Palio Superspeed Donkey-doorstart Canshaker Pi. Met Jilles van Kleef (van onder meer Torii) en bassist Erik van der Paardt was de band compleet en de naam werd ingekort tot Petersburg.

De afgelopen vrijdag uitgekomen plaat Show werd grotendeels geïmproviseerd in een paar dagen opgenomen en afgemixt door Casper van der Lans (die ook het vorig jaar verschenen Dadcore van Mozes & The Firstborn mixte). Na de single Today is er nu dus een nieuwe: Good.

Good is, net als de gehele plaat eigenlijk, een aangenaam ingetogen indieliedje. Zwoel en loom als een zonnige zondag aan het begin van de herfst; net zo zwoel als de blikken van De Klerk en Muiser, die je in de video vanuit een bedstee het hele liedje lang aanstaren.

De laatste liet ons dit weten over het maken van de video: “Het is een video waarin Boris en Camiel zingend en spelend in bed op en neer stuiten. De video is wederom gemaakt door Guus Kaandorp en het schilderij dat er in voorkomt is gemaakt door een goede vriend. Aanstaande vrijdag spelen wij onze releaseshow bij Erik’s House!”

Petersburg’s plaatrelease is aanstaande vrijdag 4 oktober in Erik’s House op de NDSM-werf in Amsterdam. Check het Facebook-event voor meer informatie.