New Music

TDI Radar: Britse Eyesore & the Jinx probeert heus geen politieke band te zijn, maar ja…


2 oktober 2019

Onze radar draait op volle toeren en elke week presenteren we je een band die je hoogstwaarschijnlijk nog niet kent. What a shame! Vandaag stellen we je voor aan Eyesore & the Jinx. Onvoorspelbare punk en een verlangen naar isolatie, deze band weet ons precies te raken waar het pijn doet.

Wie is Eyesore & the Jinx?
Het was nooit het doel van deze drie Britten om een van de vele politieke post-brexit-bands te zijn. Maar als je als jonge zelfbewuste rocker nummers schrijft over je eigen ervaringen in het leven, dan ontkom je daar bijna niet aan. De jongens hebben nu vier singles online staan die allemaal gaan over de perikelen van het leven. Dat uiten ze door middel van teksten over hoe kut de wereld is, vergezeld door luid gegrom en een punk-achtige sound die alle kanten opgaat.

Eyesore & the Jinx is een band voor degenen die net als zij, de hoop hebben opgegeven. Voor degenen die dromen over het leven in een afgesloten commune of op een onbewoond eiland. Voor degenen die zich na het werpen van een korte blik op de buitenwereld liever terugtrekken. Kun je je hierin vinden? Dan zijn hun nummers Gated Community en On An Island speciaal voor jou. De laatste is naar eigen zeggen: “A sweet and tender ballad dedicated to the cultural residue of post-Brexit Britain. Where endorsers of teeth whitener, protein shakes and two for one cocktails are as influential as the reptiles in Westminster.”

Voor fans van:
Vroege Arctic Monkeys, harde King Krule, IDLES.

Fun Fact:
Een naam bedenken voor je band is volgens zanger Josh Miller het saaiste proces ooit, en hij zou het niemand toewensen. Hij vertelt in een interview met Bearded Magazine dat hij die tijd in zijn leven net zo diep weggestopt heeft als die keer dat hij een shart liet in de Disney-shop. 

Voor je playlist:
Britse toeristen blijken zelfs onder de Britten een slechte naam te krijgen. Deze track gaat over de Engelsman die op vakantie zijn uiterste best doen om, onder het genot van zoveel geestverdovende middelen als fysiek mogelijk, de beste tijd te beleven. Of dat nou ten koste gaat van de lokale bewoners of de cultuur maakt niet uit. Het is immers leisure time! Geproduceerd door niemand minder dan Daniel Fox, producer van Silverbacks en basgitarist van de even cynische Girl Band.

Voor je agenda:
Deze heren touren in oktober meerdere steden in Engeland rond. Zin in een weekendje Londen, Brighton of Liverpool? Check de tourdata hier!