New Music

In première: laat je betoveren door de acrobatische spreeuwenzwerm in de nieuwe video van Anthem Club


15 april 2020

Een nieuwe dag met wederom een mooie première. Anthem Club is het project van gitarist en songwriter Frank van Roessel waarin hij de samenwerking aangaat met andere artiesten. Vandaag mogen wij vol trots zijn nieuwe clip bij het nummer Birds in première laten gaan.

Anthem Club is ontstaan toen van Roessel behoefte kreeg om samenwerkingen aan te gaan: “Het concept van Anthem Club is dat ik samenwerkingen zoek met zangers en zangeressen die mij inspireren. Ik stuur ze ideeën op, vaak kant en klare tracks, waar zij vervolgens de zangpartij voor verzorgen. Een mooi heen-en-weer-getik van ideeën, dus.”

Ook voor Birds zocht van Roessel de samenwerking met anderen, ditmaal in de vorm van Henk Koorn van Hallo Venray: “Na twee singles met Roald van Oosten, heb ik Henk Koorn een mail gestuurd met een demo. Wat later stuurde hij mij een ingezongen nummer terug, dat was Birds. Vervolgens is producer en drummer Dave Menkehorst ermee aan de haal gegaan en heeft de drumpartij voor zijn rekening genomen.”

Het nummer Birds gaat volgens Koorn over de afbrokkelende band die wij als mens met de natuur hebben: “Het gaat over onze ijdelheid en afstand tot de natuur. We zijn zelf onderdeel van deze natuur, alleen dat aspect is zover naar achteren gegleden dat het een onbekende voor ons is geworden. We leven niet meer met haar, maar vechten ertegen en hebben zo een ongemakkelijke verhouding gecreëerd.”

Spreeuwenzwerm
Voor de clip heeft van Roessel de titel Birds vrij letterlijk vertaald naar beeld. De video bestaat uit een zwerm spreeuwen die met het nummer op de achtergrond hun acrobatische kunsten vertonen. “Ik had Birds hard aanstaan bij het beluisteren van de eerste mix, terwijl ik wat dom door mijn Facebook-tijdlijn aan het scrollen was. Daar stuitte ik op een filmpje van een spreeuwenzwerm geschoten door Stefania Pönitz. Ik bleef daarop hangen en heb haar gevraagd of ik deze beelden mocht gebruiken voor onze clip en dat mocht! De beelden gingen namelijk zo goed samen met de muziek, de sfeer en het thema dat ik daarmee ben gaan experimenteren. Uiteindelijk werkte het integraal plaatsten van de zwerm onder de muziek het beste.”

Om alvast een tipje van de sluier te lichten, het volgende nummer van Anthem Club ligt al helemaal klaar en is samen met Jaap Warmenhoven, AKA Ed Bahonie, opgenomen. Iemand waar Van Roessel al mee speelde in zijn oude band HIT ME TV. Deze releasedatum is nog niet bekend, maar tot die tijd kun je hieronder al wel genieten van Birds.