New Music

In première: ga even zitten en geniet van de Polygänger-sessie van I am Oak


27 mei 2021

We zijn hier bij The Daily Indie inmiddels wel bekend met I am Oak. De rustige en groovy folkrockband presenteert vandaag zijn Polygänger-sessie bij het liedje The Shore, opgenomen in de Katzwijm Studio in Voorhout. De plek waar de band jaren geleden het origineel opnam.

The Shore gaat over kunst als uiting van het innerlijke en het gebruik van de natuur als klankbord of referentie, vertelt zanger Thijs Kuijken. “Oorspronkelijk is het nummer geïnspireerd door het schilderij Stormy Weather, Georgian Bay van de Canadese schilder F.H. Varley en geschreven in opdracht voor het Groninger Museum in 2012. Tijdens het schrijven van Osmosis moest ik weer aan dit nummer denken en heb ik het verder herschreven en opnieuw gearrangeerd.”

Terugkeer
De videoclip is opgenomen onder leiding van music production house Polygänger in de Katzwijm Studio, de plek waar het album Osmosis werd opgenomen. Op de albumopname heeft frontman Kuijken alle instrumenten ingespeeld, met uitzondering van de drums. Waarna bassist Nick en gitarist Robby de backingvocals voor hun rekening namen. “Het leek ons leuk om weer terug te keren naar diezelfde studio om in dezelfde setting en met dezelfde instrumenten deze live-uitvoering vast te leggen, maar dan dit keer wél met volledige band.”

Actief blijven
We spraken Thijs Kuijken vorig jaar nog over het laatste (dubbel)album, Odd Seeds, van I am Oak. Deze verzameling herinterpretaties van oudere nummers gaf hem destijds een doel tijdens de pandemie. “I am Oak is als liveband door het gebrek aan mogelijkheden om shows te kunnen spelen ondertussen al ruim een jaar in winterslaap. Met bandleden in verschillende steden, en het buitenland, komt dit er op neer dat we al vijftien maanden niet meer fysiek in elkaars gezelschap zijn geweest. Het is best lastig om gemotiveerd te blijven en nieuw werk te maken, maar gelukkig blijft er wel een drang om te creëren en werk ik op de achtergrond verder aan nieuw werk. Ik ben bezig met nieuwe liedjes voor een EP of een album en ik werk tegelijkertijd ook aan een instrumentaal project. Verder lijkt het er ondertussen op dat er hier en daar wat shows in onze agenda verschijnen voor dit najaar.”