New Music

In premère: Niko maakt met Hissin’ Smashin’ Shakin’ Pissin’ weer een lekker staaltje slacker-rock-‘n-roll


27 december 2019

Charme is uit. Dat is al zo’n beetje het credo zo lang Nik van den Berg muziek maakt. Of je dat nou nog weet van F (weleens meegebruld met Nonchalance?) of deze clip je eerste ervaring met de Haagse band is, Niko neemt je graag op de hak en dat zul je voelen ook. Maar juist die nonchalance is wat Nik en de zijnen zo fijn maakt. Imperfectie maakt van Niko een geliefde underdog.

Niko houdt dus wel van een geintje (las je ook al eerder in een interview van ons met de band). We stappen de clip van Hissin’, Smashin’, Shakin’, Pissin’ dan ook in in de backstage van Haagse poptempel Paard. We eten pizza met onze mond open, banen ons een weg naar het podium en zien de band opkomen, maar de zaal blijft nagenoeg leeg. Grapje natuurlijk, want het gaat best lekker met Niko. De nieuwe single Hissin’ Smashin’ Shakin’ Pissin’ is afkomstig van de EP Melk die afgelopen augustus uitkwam en de band toerde in november als support van Indian Askin door Nederland. In 2020 komt er een nieuwe plaat uit, die door Tom Meijer werd geproduceerd, die onder meer werkte met Kita Menari en A Polaroid View.

De vaart zit er lekker in voor de Haagse jongens. Dat kan als je dit nummer hoort ook bijna niet anders: het onmiskenbare blije gitaargeluid en de kenmerkende nasale zang vliegt ons ook op deze single om de oren en daar is niets mis mee. Niko maakt nog steeds cynische slacker-rock-‘n-roll. Lang leve Niko!